Bitki akvaryumuna yeni başlangıç


Eddie5Çevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 30
Eddie5Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2015 21:29
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar. Yıllardır bir chicled besleyicisi olarak kendime artık bir bitki akvaryumu kurmak istiyorum. Bunun için 60 veya 65 cm lik dış filtreli bir akvaryum kurmak istiyorum. Sizden bu konuda yardımcı olmanızı hatta İzmir'de bana yardımcı olabilecek birisi var ise birebir kendisinden görüş almak isterim.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rouvaxÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 627
rouvaxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2015 13:48
Merhaba 

Ben de bitkili akvaryum yapıyorum. Yaklaşık bir sene oldu bir sürü para harcadım oldu olmadı derken. Edindiğim tecrübe kesinlikle Tabanın önemi.  

Mutlaka kum altı substratı ve kumun kendisini al. En alta serdiğin aquabasis gibi özellikli bişey bence mutlaka olsun özellikle yeni kurulan akvaryumlarda çok farkediyor. Üstüne aqua clay vs  olabilir, rengini beğenmeyebilirsin, piyasada koyu renkli bitki kumları var. Önem olan en alt kısım üst kısım idare edilebiliyor bence. 

Sonra Işık, piyasada ışıklara dikkat et, iş oturmadan led yapma. Grolux ve Aquastar ile başladım ben, ama eski lambalarımı kakaladılar ne yaptılar bilmiyorum, hiç verim alamadım. Philips in 13 tl ye 55cm t5 lerini aldım bitkiler fotosentez yapmaya başladı. akvaryuma içine baktığında bildiği parlak aydınlığı görücen sonra dalga boyuna falan bakarsın. 

Ve akvaryumdaki su devridaimi, Motordan cıkan suyun düzgün bir şekilde akvaryuma dağıldığından emin olmak lazım. Anladığım kadarıla ilk defa bitkili yapıcan zor bitkilerle başkama, kolay bitkilerde duzenli sürgünleri gör sonra yavaş yavaş işi komplike hale getir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir