Bitki Çeşitleri


sinan__Çevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 20
sinan__Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 22:27
Arkadaşlar aranızda yeniyim. Foruma yeni üye oldum. Akvaryum işini de uzun aradan sonra tekrar uğraşmaya karar verdim. Eskiden bu kadar olanak ve imkan bulunmamakla beraber, birkaç çeşit bitkiden fazla birşey yoktu. Akvaryumculuk şimdiye göre daha pahalı bir hobi idi. Şimdi ise gerek fiyat gerekse çeşitlilik acısından gayet ilerleme var. Ben yeni kurduğum ve canlı doğuranlar beslemeye karar verdiğim akvaryumun tabanına midye kırığı yerleştirdim. Bitkiler için bu bir dezavantaj zannedersem. Galiba bitkiler için bu kumda yetişmez diyede birşey yoktur. Öyle midir? İkincisi yeni bitki siparişi verdim.--Bacopa Caroliniana--Hygrophila Difformis (Çınar)--Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin)--Ludwigia Repens (Gül). Akvaryumum 110*30*40. Tetra 700 dış filtre, 200w ısıtıcı ve içeride biraz sirkülasyon olsun diye çok ufak bir iç motorum var. Aydınlatmam da 40 watt florasan. Nasıl olur sizce? Bitkiler acısından ümit var mı?  Yada yapabileceğim birşey var mı? Tecrübeli arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim. İyi akşamlar. Cevaplar içinde şimdiden teşekkürler.
  vuslat2011-10-28 10:59:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 00:06
Sinan bey ilk önce hoşgeldiniz. Ben sizin düşündüğünüzün tam tersini düşünüyorum. Ben izmirliyim lise çağlarında başladı akvaryum merakım o zamanlarda güzelim mossları nerdeyse bedavaya alırdık. Akvaryumcularla sıkıldığımız balıkları takas ede ede sevdamızı devam ettirirdik. Şimdi doğru çeşit arttı ama inan maddi yük daha fazla. 
Sanırım eskilerin vazgeçemediği kum bu midye kırığı biz gerçektende limon falan ne bulursak bu toprağa dikiyorduk. Doğru ölmüyorlar ama pekde doğrulmuyorlardı. Şimdi hagene falan bitkiyi diktinizmi çoşuyor gerçektende. Bence gül zeytin sipariş etmişsiniz akvarymunuzda 200 litre civarı şimdiden kumunuzu sağlam tutun derim. En azından hagen alın derim. Torf+fondovivo eklemeleri yaparsanız senelerce kuma dokunmazsınız. 
Aydınlatma çok önemli 200 litreye 150 watt civarında aydınlatma koymalısınız ki bitkiler istediğiiniz randımanı versin tabii zamanla arttırarak.

Anlıyacağınız bitkili biraz zahmetli bir iş.:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir