Bitki Erime, Delinme Ve Reef Sivi Bitki Gübresi


echeveriaÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2019
İl: Izmir
Mesaj: 12
echeveriaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2023 21:22
[QUOTE=iwagumi]

Kesinlikle osmocote olmaz, o gubre kara bitkileri icindir, akilli gubre deme nedenleri havanin durumuna gore bitkilerin ihtiyacini salgilar, ornegin kisin sogukta azot salgilarken yazin bitkiler cicek acacagi icin sicakta fosfat,potasyum gibi besin salgilar, hava durumuna gore besin birakir topraga ve kullanim omru neyse ona gore biter 3 ay 6-9 ay yani akvaryumla bi ilgisi yok.
Taban gubre icin elimde var olan jbl kugeln kullandim ama sart degil forumda misket gubre satanlar var, gokturk seyhan danda alabilirsiniz.Hem daha ucuza almis olursun, illa marka olmasi sart degil.
Verdigim linkte karisik olan hicbisey yok, senin ihtiyacin olan ne? Fosfat ve nitratmi? Alirsin potasyumfosfat birde potasyumnitrat, bunu eczaneden alcagin saf suyla verilen oranda karistirir kullanirsin.Istersen bu sitede ne oranda karistiracaginda var.
[URL]http://rotalabutterfly.com[/URL]
Malzemeleri almak icinde
[URL]madrasol.com[/URL]
Adresini kullanabilirsin.
Genede yok dersen hazir urunlere yonelmekten baska caren kalmiyor.


[/QUOTE]

akıllı gübre sizin sandığınız kadar veya pazarlanırken anlatılan kadar akıllı değil. genel olarak osmocote ve muadili gübreler reçine kaplamalı olarak üretilir reçine toprakta parçalanarak içindeki gübreyi salmaya başlar. öyle hava sıcaklığına göre azot salayım olmadı potasyum salayım demez. hava ısındıkça bakteriler için optimum düzeyde olduğunda ortamdaki mikroorganizmalar reçineyi daha hızlı parçalar ve daha fazla vaadedilen oranda(oranın şaşmaması gübrenin kalitesini belirler) gübre salınır. ortam ph'ı ve sıcaklık değeri bu gübrenin ne kadar akıllı olacağını değiştirir. örneğin 20-26 derece 6-7,5 ph aralığında daha akıllı olurlar. sonuç olarak akvaryumda kullanabilirsiniz. 9 aylık gübre 4 ayda veya daha kısa sürede bitebilir farkı o olur. daha az miktar daha sık uygularsınız. zaten akvaryum şartlarında bitki tabandan ziyade sudan alır besinleri.karasal bitkiler gibi veya doğada göl ve akarsulardaki gibi güneşin ısıtması ile oluşan kök yaprak arasında ısıl fark olmadıkça tabandaki besini yaprağa zor taşır. akvaryumun temel sorunu budur. ışık ile ısı ileten aydınlatmalar ( mercekli led, halojen apmuller) bu sebeple daha verimli olurlar,ışığı ıs ile beraber iletirler.
[EDIT]echeveria,2023-11-07 21:54:50[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir