Bitki için büyük tavsiye lazım


behlul42Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2013
İl: Konya
Mesaj: 178
behlul42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2013 02:15
80x3050(h) akvaryumum var bitkiliye dönmek istiyorum lepistes ve cüce vatoz çift düşünüyorum. Bitki için eledoa zeytin çınar limon gül anubias saz moss türleri parvula(ön kısım tamamı) java fern tilki kuyrugu cüce saz amazon bunlardan hangileri olabilir assa yukarı hepsi kolay bitki yazıyordu kum için hagen olurmu? ısık için 2 veya 3 tane tasarruf ampul olurmu(tanesi 15watt=65watt) mayalşı sistem yapmam gerekirmi(boş cam serum şişesi düşündüm)? gübre ne yapmam lazım? filitre sadece dış filtre olurmu (jebo 839gibi) ? Kısaca dolu dolu bi akvaryum istiyorum canlı için cüce vatoz eş ve sanırım nadir lepistes (full red,black gibi) Maliyet çok fazla olmaması lazım bitkileri çok çeşit yazdım ama tabiki biliyorum hepsini koyayamam az az koysam kötü görünür sanırıyorum ve konyada bitki satan bana yardımcı olan varsa sevinirim.  Bitki hakkında hiç tecrübem yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2013 23:11
Cüce vatoz koymak istiyorsan taban bitkileri pek tutmaz. Vatozlar sürünerek geçtikleri için taban bitkilerin köklerine zarar verip yerinden sökerler. Diğer saydığınız bitkilerden eledoa çınar anubias saz türleri ve moss türleri düşük destekli tanklarda gayet güzel gelişim gösterirler. Moss ve sazlardan güzel tasarımlar sitemizde baya mevcut bitki tankları tanıtımından örneklere bakarak benzer şeyler yapabilrsiniz.  Dış filtre yeterli gelir başka bir filtrelemeye gerek yok. Tasarruflu ampül yerine grolüx florasan alırsanız 2 tane 18 watt'lık işinizi daha iyi görecektir. Cam serum şişesinden mayalı sistem olmaz o basınca dayanabileceklerini sanmıyorum. 1 litrelik kola şişeleri bu iş için ideal. İlk başlarda gübreleme gerekmez ilk olarak bakteri kültürünü oturtun akvaryumda yaklaşık 3-4 hafta sonra gübrelemeye geçersiniz. Ama benim şahsi fikrim yazdığım bitkilere ne gübre nede co2 gerekli değil. BUnlar olmadanda sadece iyi ve düzgün bir ışıklandırmayla gayet güzel gelişim gösterirler. Kum olarak hagen kum uygundur tabi orjinalini bulursanız. Tabanı en az 5 cm kalınlığında yaparsanız bitkiler için yararlıdır.
Bitki için forumda bitki ilanları kısmında istediğiniz bütün bitkileri rahatlıkla bulabilirsiniz. 
Reinhard2013-08-20 08:41:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zulligerÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
zulligerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2013 02:38
Java fern, moss, anibuas uclusu bitkili akvaryuma baslangic icin dusuk destekli bir tankta gayet iyi sonuclar verir.
Duzenli su degisimi ile potasyum ve mikro gubrelemesiyle guzel bir tank olusturabilirsiniz.
120 litrelik tanka 65 watt tasarruflu ampul kullanmaniz uygun ancak 6500 kelvin gun isigi yazan tasarruflu ampulleri secmeliniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir