Bitki Tanımlama Ve Bakım Konusunda Öneriler


ciariÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2015
İl: Ankara
Mesaj: 6
ciariÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2015 23:14
Merhabalar,
Akvaryumumda 4 tür bitki bulunuyor. Tilki kuyruğunu tanıyorum fakat diğer üç türü ayırt edemiyorum. aralarından birisi çam sanırım. Diğerlerinden emin değilim. Sizlere danışmak istedim.

1. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/RVO06a][img]http://i.hizliresim.com/RVO06a.jpg[/img][/url]

2. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/B0yrED][img]http://i.hizliresim.com/B0yrED.jpg[/img][/url]

3. Bitki:
[url=http://hizliresim.com/5kGg4A][img]http://i.hizliresim.com/5kGg4A.jpg[/img][/url]

Bu bitkileri akvaryuma koyalı yaklaşık 3 gün oluyor. Akvaryumum 30 litre.
Led, 0.5W, 8,500Kx8 (teknik verileri) ışık sistemi, tepe şelale filtrasyon sistemi (kısmi biyolojik, çoğunlukla mekanik, fakat ben sünger takviyesi yaparak biyolojik filtrasyonu destekledim)
Canlı olarak; 8 neon tetra(ortalama 1.5 cm boylarındalar, 2 aydır bu akvaryumdalar) 3 lepistes ve 2 cüce tül kuyruk vatoz (1.5-2 cm boylarında, 1 aydır bu akvaryumdalar) sorunsuz gayet mutlu yaşamaktalar. Hatta bitkileri yerleştirince, balık nüfusu bitkili bölgeye (akvaryumun sağ tarafı kapıya yakın olduğu için bu tarafadaha çok ekmiştim, ordaki hareketlilikten etkilenmesinler diye ama.. ) daha çok yoğunlaşmaya başladılar, bitkilerin arasında gezmeye başladılar.

Gel gelelim, bitkilerin yapraklarında özellikle, sararma ve kararma gözlemliyorum. Sizce sebebi nedir?
Sıvı gübrem mevcut fakat kullanmadım(sera flora).Açıkcası Yosun oluşmasından korkuyorum, ilk tecrübemde kurtulmam oldukça zor olmuştu. Co2 sistemimde var, kullanabilirim. Sizlerin yönlendirmesine ihtiyacım var bu noktada.

Unutmadan; ışıklandırmayı, gündüz, 3 saat açık, 3 saat kapalı (ortalama değerler) şeklinde toplam 6 saat akvaryum ışığı alacak şekilde yapıyorum şimdilik. Zamanlayıcım var, henuz kurmadım. Ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim,


Ek not (düzeltme): Kum salınım yapmayan, hagen kumuna benzer, 1-2mm kalınlıgında parlak siyah dekoratif kum. Salınım yapmadığını özellikle belirtmişlerdi.[EDIT]ciari,2015-08-21 23:20:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir