Bitki ve Karides Akvaryumunda Gübre Kullanımı


borderÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 44
borderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 22:39
Herkese merhabalar,

Bir süredir bitkili bir karides akvaryumu kurmak istiyordum.Uzun yıllar önce akvaryumum olmuştu.
Üniversite yıllarında bu hobiyi bırakmıştım.Şimdi emeklilik yaklaştıkça kendime yeni bir hobi yaratmak istedim ve bitkili bir akvaryum kurmaya karar verdim.

Bitkileri incelediğimde bana inanılmaz derecede hoş görünen bir bitki buldum oda Hydrocotyle sp.japan.Bu bitkiyi karideslerle birlikte sorunsuz bir şekilde büyütebilmem için tecrübeli arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

Akvaryumum yaklaşık 70 lt. lik bir kapasiteye sahip.Aydınlatma olarak 4 adet 13 Wattlık kırmızı,mavi,günışığı ve beyaz renklerinde armatürüm var.Yaklaşık 2 aydır çalışıyor.Günlük 10 saat aydınlatma yapıyor.Forumdan bir arkadaşımızdan Hydrocotyle sp.japan aldım yarın elime geçecek.
Ayrıca 12 adet kırmızı sakura mevcut.

Dipte hagen kum var.Misket gübre ile destekledim.Forumdan gokturkseyhan arkadaşımızdan da gübre kiti aldım.Saolsun kullanım için programda yapmış onuda indirdim.Program her gün sizi uyarıyor akvaryuma gübre koyulması konusunda.Buradan da teşekkür ediyorum kendisine.

Benim sorum burada başlıyor.Karideslerime zarar vermeden akvaryumumdaki bitkilerime ve özellikle 
Hydrocotyle sp.japan a nasıl ve nekadar gübre verebilirim.

Şimdiden yardımlarınız teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FıratAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 502
FıratAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 07:58
Muhammet abi merhaba söylediğin bitki pekte zor olmayan bir tür,sen ışık ve taban gibi önemli faktörleri zaten halletmişsin artık yapman gereken tek şey gübreleri normal dozundsn daha az bir biçimde ekliyip bitkilerinin gelişimini seyretmek.Bende kendi karides tannkımda gübreyi bu şekilde ekliyorum .Keyifli hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuaydinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 5944
BatuaydinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 14:09
Gübre eklemeden de büyütebileceğiniz bir bitki, bence gübresiz deneyin büyüme hızına bakın eğer hoşunuza gitmezse gübrelemeye başlarsınız akvaryumunuz küçük değil sakura karidesde belli bir düzeye kadar tolore eder gübreyi merak etmeyin. Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir