bitki ve kum secimi


ExTaCYY_11Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 5
ExTaCYY_11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2014 23:33
S.a herkese iii aksamlar elimde 100×30 akvaryumum var tabani silis kumlu forumdan mayali sistemi yaptim gelisi guzel cozulmekte ben bu akvaryum da full red lepistes yapicam sadece 12 ceside yakin bitki siparisi vermeyi dusunuyorum sizce kum ve iaiklandirma nasil olmali 200 watt celik resistans dis motor hava motoru ic motor hersey mevcut sadece bitki ve isiklandirmada kararsizim daha dogrusu grolux folarasan takicaktim ama danismak istedim sizce ne yapmaliyim herkese tesekkurlr saglikli baliklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chekiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 308
chekiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2014 23:51
Selam Hemşerim. Ben de Bilecikliyim (küplü),

Silis kum bitkiler için ne kadar yeterli bilemiyorum. Bitki için çeşitli kumlar var. Bunlar hem mineral içerikli hem de bitki dikimini kolaylaştırır. Aquaclay kuma sakın bulaşma zorlanırsın bitki dikiminde. Siyah kum istersen hagen yada bazalt kumu, kahverengi istersen manado öneririm.

Işıklandırma için kabaca litre başına 0,5 W hesaplayabilirsin. Bitkilerin fotosentezi belli renk ışıklarda artış gösterir. O nedenle aquastar ve grolux floresan kullanman gelişimi artırır. En önemli faktör ışıktır.

seçeceğin bitki gereksinimine göre co2 ve gübre desteği uygulayabilirsin. Kolay bitkileri seçersen sadece ışık yeterli olacaktır.

Bitki olduğunda hava motoru kullanmana gerek yok. 12 çeşit bitki yerine 5-6 çeşit bol miktar bitkiyle başlamanı öneririm. Akvaryum oturduktan sonra zemin bitkisine geçmen daha iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ExTaCYY_11Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 5
ExTaCYY_11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2014 00:26
Tesekkur ederim onerilerin icin bende bozuyukluyum ismim sezer bitkilerin isimlerini paylasiyim hemen hem fazlla tefferruatli olmaz o zaman ona gore konusalim olur olmaz filan

Zeytin
cuce crypto brown
Çam
elodea
gul
bocapo
natans
red lotus
limon
kizil tutun
stargrass
rotale red
sp japan tripartita
birde bulabilirsem crypto amazon

Birde ben iaiklandirma icin internette satilan 12 renk uzaktan kumandali 5 mt led isik kullansam isimi gormezmi

Ya da 8 cipli olan http://www.netpamarket.com/product_detail.asp?pcode=TSF108

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir