Bitkilerde köklerin kesilmesi


burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2007 20:04
Onur bey sanırım kumun en alt katmanına toprak koydunuz.Bunu açıklayabilirmisiniz.Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2007 21:06
Şu anda sadece ufak akvaryumda toprak mevcut. Yakında büyük olanda da zemine toprak eklenecek. Küçük akvaryumdan değil de büyük olanından bahsedeyim, kullandığım yöntem çok benzer.

  • Gerekli mineralleri en iyi düzeyde lde etmek için üzerinde ot biten normal toprağı kazıyorum. Yaklaşık 10 cm derinlikten itibaren toprak alıyorum. Bunun sebebi yüzeydeki toprağın hem bitkiler tarafından yoğun olarak kullanılması, hem pek çok maddenin bol miktarda oksijen ile karşılaşması. Ayrıca hemen yüzeydeki toprak yağmur ile çok fazla yıkanıyorsa (ki dağ başından alınıyor bu toprak) mineral kaybı yükseliyor. Bu sebeple toprağ 10 cm kadar kazdıktan sonra toprağı alıyorum.
  • Topladığım toprağın bir örneğini İstanbul'daki bir tanıdığıma analize gönderiyorum. Burada toprakta kurşun vb. maddelerin miktarına dair analiz yapılıyor. Pek ayrıntılı bir analiz değil fakat yine de pek çok gerekli değeri barındırıyor. (Mesela şu an elimdeki toprağın çok yoğun miktarda kurşun barındırdığı ortaya çıktı. O yüzden 2-3 yerden daha toprak toplayıp her birinden bir miktar örneği analize göndereceğim.)
  • Eğer toprak kullanılabilir ise barındırılacak bitki türüne, sayısına, balık türleri ve dışkı miktarına göre kalınlığı ayarlayacağım. Balıklar suyu çok kirletecekse ve bitki yoğunluğu çok fazla değilse  genellikle toprğı fazla kalın tutmamakta yarar var.
  • Toprak döküldükten sonra üstüne biraz ince kum dökeceğim. Bu sayede suya mineral aktarımını en aza indirip yosunlanmanın bir miktar önüne geçeceğim.
  • Son olarak da kalın taneli taban malzemesi ile üstünü kapatacağım.
Kısaca bu şekilde açıklamış olayım. Daha ayrıntılı bilgileri 1-2 ay içinde kuracağım deney tankları sonucu öğrenebileceğiz. Çeşitli toprak türleri ve kalınlıkları ile deney yapıp sonuçları hem forumda hem de benim sitemde yayınlayacağım.
encort2007-2-2 21:7:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir