Bitkilere değer biçme


dekulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 73
dekulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 05:36
Herkese selam;
Bitki satışında ya da takasında bitkilere biçilen fiyatların oldukça esnek olduğunu görüyorum. Halbuki burası forum yani yardımlaşma ve paylaşım yerimiz. Bazen ticari ilanlar bile hobici ilanlarından uygun olabiliyor. Hepimiz bu hobiye para harcıyoruz ve bir nebze olsun masrafımızı çıkarmak istiyoruz fakat amaç ticari değilse fiyatların en azından ticari satış yapanlara göre düşük olması gerekir diye düşünüyorum. Bir de fiyatı çok çok uygun olan ilanlar var ve bu ilanlarda da haklı olarak pazarlıktan şikayetçi satışı yapan arkadaşlarımız. Ben bir malzeme ya da canlı alacaksam öncelikle hobici ilanlarını tercih ediyorum. Eminim çoğumuz böyle davranıyoruz. Çünkü amaç birbirimize faydalı olmak. Son zamanlarda canımı sıkan olaylardan dolayı böyle dolup taştım. İlan veren bazı arkadaşlarla mesajlaşıyoruz, anlaşıyoruz, tam takas aşamasında ortalıktan kayboluveriyorlar. 1 aydan bu yana ihtiyacım olan canlıları almak için ısrarla ısrarla yazıyorum. Benim derdim bu alışverişte iki kişinin birden fayda görmesi. Bakalım inşallah istediğim canlıları hobici bir arkadaştan alacağım sonunda.

Bir sorunum daha var. Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Java moss'un satış meselesi. Yani ne miktarda kaç tl'ye satılıyor. Bunu bir türlü çözemedim. Kimi pet bardak dolusu diyor. Kimisi 10*10cm alanı kaplayacak şekilde diyor. kimi gramla satıyor. Yani tam bir karmaşa var ortada. Pet bardakla satış neye göre? Eğer yosunu sıkıştırmadan bardağa koyarsak bardak dolar, sıkıştırarak koyarsak 3/'i kadarı doluyor ancak. :)  Bir de pet bardağın büyüklüğü ne? :) 10*10 diyoruz. Bu da değişken. Bu alan sık ya da seyrek doldurulabilir. Gramla satışta ise yosunun ıslak ya da kuru olma meselesi var. Islakken malum daha ağır geliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Java moss satış ya da takasını en adil şekilde nasıl yapmalıyız?
Hepinize iyi hobiler.

Beğenenler: [T]178696,Sinan87[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herogluÇevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2011
İl: Konya
Mesaj: 357
herogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 08:16
Gramla satış en güzeli ancak herkesin tartısı olmayabilir. Gramla satarken ıslak yada kuru  haliyle şu kadar gram diye fiyat verilirse adil olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burki06Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2013
İl: Ankara
Mesaj: 112
Burki06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 15:03
Hobi konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Canlılara fiyat biçerken insanlar aldığı fiyattan daha yükseğe satma çabasında. Ya işte ben bu balığı 10 liraya aldım o günden bu güne şu kadar yem verdim bu kadar masraf yaptım ben bu balığı 15 liraya satım mantığı var diye düşünüyorum. Boş vakitlerimde sitedeki ilanları inceliyorum . Bazı kişilere gerçekten hobici diyebiliyorum . Hem fiyatı uygun tutuyor hem size çeşitli hediyeler gönderiyor. Diğer yandan pet shop da 4 lira olan s.p yi burada 10 liraya satanı gördüm çok ilginç bir durum . Hele ki yardımlaşmak bilgi paylaşımında bulunmak için kurulan bir sitede bu tür durumların olması daha da ilginç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dekulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 73
dekulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 15:28
[QUOTE=Burki06]Hobi konusunda size sonuna kadar katılıyorum. Canlılara fiyat biçerken insanlar aldığı fiyattan daha yükseğe satma çabasında. Ya işte ben bu balığı 10 liraya aldım o günden bu güne şu kadar yem verdim bu kadar masraf yaptım ben bu balığı 15 liraya satım mantığı var diye düşünüyorum. Boş vakitlerimde sitedeki ilanları inceliyorum . Bazı kişilere gerçekten hobici diyebiliyorum . Hem fiyatı uygun tutuyor hem size çeşitli hediyeler gönderiyor. Diğer yandan pet shop da 4 lira olan s.p yi burada 10 liraya satanı gördüm çok ilginç bir durum . Hele ki yardımlaşmak bilgi paylaşımında bulunmak için kurulan bir sitede bu tür durumların olması daha da ilginç. [/QUOTE]

Çok haklısınız. Ben de Endler ve Lepistes besliyorum. Full Red lepisteslerin fiyatı çok uçuk. 50 tl'ye kadar çıkıyor. Petshoptaki fiyatı ise 6 tl ??? Bir de aynı özelliklerdeki balığı 5 tl'ye satan arkadaşlarımız da var. Bu aradaki fark bir hobici için çok fazla. 


[QUOTE=heroglu] Gramla satış en güzeli ancak herkesin tartısı olmayabilir. Gramla satarken ıslak yada kuru  haliyle şu kadar gram diye fiyat verilirse adil olur.[/QUOTE]

Evet gramla satış, pet bardak veya 10*10, 5*5 cm mantığından daha iyi gibi geldi bana da.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

artgyÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1142
artgyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 16:39
Merhaba abi lepisteslerde ki konu ile başlayayım ırklarını bozuyorlar akvaryumcularda açık renkli dişi ile çiftleştirince daha açık kırmızı oluyor full red ler.Akvaryumcu abim demişti.Sitedekiler de pahalı dediğiniz gibi fiyatları ama ırkları özel.Bu yüzden fiyatta bir şey diyemem.Moss ile örnek vereyim kimisi pet bardağı sıkıştırıyor kimisi dolana kadar rastgele koyuyor bence bunların yerine teli kaplayacak şekilde satılmalı mesela 10-10 bir tel 5 lira isteyene dağınık isteyene sarılı bir biçimde bazılarının mantığına göre 1 pet bardak 10-10 kaplıyormuş bence bu kadar az değildir.Ticari yapanlar pahalı satıyor biraz hobi için yapanlar yanlarında bolca hediyeli ve ucuz veriyorlar.Bende üretim akvaryumu kurdum zaman geçirmek için piyasaya özel türleri hobici fiyatına süreceğim hem ben paramı çıkaracağım hem onlar 2 liralık şeyi 1.5 liraya almış olacak böyle düşünüyorum eğer tutmaz ise kaldıracağım o akvaryumu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

devrimdptÇevrimiçi

Kayıt: 07/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 556
devrimdptÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 20:59
Bitki fiyatları bence bitkinin talep ettiği koşulların zorluğuna ve büyüme hızına bağlı olmalı. Ben bu şekilde fiyatlandırdım. Türkiye'de ki fiyatları bilmiyorum. 3 aydır akaryum.com da da bitki satıyorum. Fiyatlarımı hiç değiştirmedim ama bazen bitkiler o kadar çoğalıyor ki koyacak yer bulamıyorsunuz. fiyatları değiştirmeden bol bol hediye yöntemine giriyorum. E bazen olmuyor o bitkiden koyamıyorsunuz fazladan. Arkadaşın dediği pet bardağa sıkıştırma ya da seyrek koyma durumu bu yüzden olabilir. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dekulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 73
dekulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 23:25
Bugün java mossun her şeklini denedim pet bardak, 10*10... Yine de içime sinmedi. Fazla titiz davranıyorum heralde satış ve takas konusunda. Geçici bir çözüm buldum yosunlarım şimdi leğenin içinde.  :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir