Bitkilerim Birbirine Geçmiş Durumda


antinothingÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 20
antinothingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 00:55
Arkadaşlar bitkili konusunda yeni sayılırım.Benim sorunum bitki dikimi hakkında.Özellikle zeytin,rotala gibi bitkilerimi istediğim gibi dikemiyorum.Mesela zeytini 4 5 dalı birleştirip grup halinde dikiyorum.Rotalayıda aynı şekilde 4 5 dalı birleştirip dikiyorum.Ancak bunlar karmaşık bir hal alıyor.Forumdaki bitkili akvaryumları inceliyorum.Arkadaşların bitkileri sıralı bir şekilde karışmadan büyümüş durumdalar.Hemde öbek öbek duruyor.Ben bunu bir türlü başaramadım.Zeytinleri zaten tek tek diksemde büyüyünce bir kökten 3 4 dal daha çıkıyor bunlar yine birbirine girmiş durumda karma karışık görüntü veriyor.Sizden ricam bitkileri dikerken 1 dal şeklindemi dikiyoruz yoksa benim gibi birleştirip mi dikiyoruz bunu açıklamanızdır.Dalların birbirine girmesini nasıl düzeltebilirim.Yoksa böyle olması normal bir durum mu.

Saygılar ve Sevgilerle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TwoFacedÇevrim Dışı

[B]6377,2[/B]
Kayıt: 01/05/2011
İl: Adana
Mesaj: 144
TwoFacedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2011 06:34
Emre bey, bahsettiğiniz şey tabiki normal ve doğal bir durum. Eğer uğraşırım derseniz bitkileri 1er cm lik aralıklarla dikip yeni çıkan filizleri asıl gövde ile birleştiği yerden keserek yine 1 cm mesafeye ekebilirsiniz. Bitkiler su yüzüne ulaştığında budarsınız. Ayrıca tankın içinde akıntı var ise şikayet ettiğiniz durum oluşabilir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2011 15:23
He he ben öyle olmasını çok seviyorum. Özellikle canlı doğuranlar için inanılmaz bir sığınma yeri oluşturuyorlar böylece. Kendinize bir alan belirleyin dışına çıkan yeri budayın. Rotalalarınız ister istemez boy atacaktır. Zeytin ise kısa bir bitkidir öne doğru eğilip ön tarafa doğru sardırın. Bitkiler siz ne derseniz onu yapar. Unutmayın bitkilerin yayılma isteği akvaryumunuzun durumunun iyi olduğunu gösterir. Işığı azaltıpınız anda hepsi ışığa erişmek için boy atmaya kalkar. :) Işığı yeterli alıyorsa boy atmak için çaba harcamadan yayılma eğilimi gösterir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir