Bitkilerim ve solucan


Mu-ratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 301
Mu-ratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2007 18:11
Arkadaşlar bitkilerimi yerini değiştirirken farkettim ilk ektiğimdeki kökleri kapkara olmuş ve yeni kökler vermiş bu normal bir olaymıdır. Kullandığım kumum tanecikleri deniz kumununkinden çok az daha kalın bundan olabilirmi? Bir de bir tane solucan buldum akvaryumda 3 cm uzunluğundan 1 milim kalınlığında tamam doğal olasunda bu kadarda değil bunlardan nasıl kurtulurum? kurtulamazsam bitkilere zararları olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2007 00:31

Bitkiler kök salarken eski köklerini kalınlaştırıp onun üzerinden yeni kökler salarlar, durum böyle ise normal (siz görüyorsunuz, siz karar vereceksiniz)

Kurt birçok akvaryumda, özellikle protein ağırlıklı yemleme yapılan akvaryumlarda olur. Eğer kurt'ın renki beyaz ise büyük ihtimalle taban kumunuz ince yapıdadır ve kurdun oluşumu protein ağırlıklı besleme sonucudur, balıklarınız buna denk geldiğinde afiyetle yerler.

Kurt kırmızı renkli ise büyük ihtimalle kum kalınlığınız mercimek tanesi veya daha büyük kalınlıktadır, yine protein ağırlıklı besleme yapıyorsunuzdur ve tabanınızda bitki yoğunluğu vardır (ki balık pisliklerini tam olarak çekemiyorsunuz demektir) bu kurtta dibe inen yem artıklarının tüketilmesine ve balık pisliklerinin biraz daha öğütülmesine yardımcı olur ve yine balıklarınız tarafından afiyetle yenir.

Kurt popülasyonu az ise dert etmenize gerek yoktur, fakat fazla ise salyangoz ilaçları bu kurtları da öldürecektir. (salyangoz ilaçları tüm omurgasızlara etki eder) İlaç kullanacaksanız akvaryumunuzdan varsa elma salyangozu, karides gibi tüm omurgasızları mutlaka çıkartıp öyle uygulamalısınız ki benim tavsiyem balıkları da çıkarmanız yönündedir. Tavsiye edeceğim salyangoz ilacı ise prodac'ın ürünüdür. (oldukça etkilidir)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir