Bitkilerimde bozulmalar(fotoğraflı) ve co2 sistemde sorun


DelraichÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 147
DelraichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 18:07
Herkese öncelikle merhaba.Bitkili canlı doğuran akvaryumum vardı bir süre ara vermiştim şimdi tekrar başladım.Akvaryuma hiç bir şey eklememişken 2 çay kaşığı tuz atmıştım dalgınlıkla 10 gün sonra da bitkilerimi ekledim.Bitkiler de aşağıdaki fotoğraflarda görülen sorunlar oldu hatta bu sorunlar biraz fazlaydı bende %70 su değişimi yaptım 3 gün arayla 2 defa ve  daha sonra da %20 lik bir su değişimi yaptım ve hagenin sıvı gübrelerinden kullandım toparlansınlar diye.Az biraz bir toparlanma var gibi ancak hala aynı sorunlar devam ediyor.








Ayrıca kendin yap sistemlerden co2(mayalı sistem) kullanıyorum ancak geçen sefer yaptıgım gibi olmadı, geçen sefer yaptıgımda saniyede 1 kabarcık görebiliyordum ancak şimdi hiç kabarcık çıkmıyor ve co2 nin tanktaki hortumuna su doluyor ve bu basıncı kıramıyor sanırım co2 basınc,ı bu yüzden de tanka kabarcık gelişi olmuyor bir türlü.2,5 litrelik pet şişeye 2 çay kaşığı kuru maya 2 su bardağı şeker ve şişenin daralmaya başlayan yerine kadar da su koydum acaba formül de birşeyler mi eksik? hortumun bir bölümünde 1 damla su var ve co2 bu suyu dışarı atmak için basınç yapıp belli bir yere kadar cıkarıyor ancak belli bir süre sonra bu damla tekrar difüzör çıkışına geri gelerek aynı periyod yeniden başlıyor.


Bitkilerimde ki sorun sizce nedir ve nasıl üstesinden gelebilirim?ilk başta suyun tuzlu olması mı böyle bir etki yaptı yoksa daha farklı bir sorun mu var ve çözümleri nelerdir?

teşekkürler şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelayazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 162
SelayazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2011 21:48
Geçmiş olsun;
Bitkiler yeni ise adapte olamamıştır. Aldığınız yerdeki su değerleri ile tankınız arasında fark varsa bu durum gözlenebilir. 2 çay kaşığı tuz, dişte kovuk gibi gelir akvaryuma sıkıntı etmeye gerek yok. Bitkiler bazen kendini toparlayamayabiliyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DelraichÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 147
DelraichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2011 02:38
Bitkilerin bazılarında biraz toparlanma var gibi diğerlerinde ise yok.Belki yerlerini değiştirsem bir işe yarayabilir?Ya da su değişimini bir süre daha sık mı yapmalıyım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir