Bitkilerimdeki Deformasyon


ringoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9364,1[/B] [B]8772,2[/B]
Kayıt: 25/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1288
ringoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2015 16:47
Fatih bey,
bir sonuca ulaşmak için aceleci olmayın,
bırakın akvaryumunuz biraz otursun, bitkileriniz biraz daha adapte olsun, bitkileriniz henüz tam olarak beslenmeye başlamamış, bu dönem fazla gübre de kullanmayın, yoksa yosun sorununuzu artırırsınız.
Görülen yosunlar temelde fosfat eksikliğinde görülen yosunlardan olsa da, sizin şartlarınız biraz farklı, bitki büyüyemediği gelişemediği bir ortamda bir eksiklikten ziyade belki bir dengesizlik durumu sözkonusu olabilir.
Onun için şu eksik şunu atayım falan derseniz yosununuzun şekli belki değişir ama miktarı artar.

Kısacası biraz daha sabırlı gidin, su değişimlerinde çok iyi dinlenmiş su kullanmaya özen gösterin, akvaryuma biraz vakit tanıyın. Fazla oynarsanız sıkıntılarınız büyüyecektir.
Gübreleriniz içeriği bakımından neredeyse her besin ihtiyacını karşılayacakmış gibi görülüyor. Fazla bitkiniz de yok, az kullanımla devam ediniz.
Ancak gördüğüm kadarıyla gübrelerinizin içeriğindeki potasyum oldukça az, çünkü 1+1+4 ün anlamı 1gram fosfat eklerim 4gr potasyum eklerim gibi bişey.
Yani 1mg fosfat ekleseniz bu iyi ama 4ppm potas eklerseniz yetersiz olur, diğer taraftan azot ve fosfor gibi besinler yemlerden de gelirler ancak potas pek gelmez. (musluk suyunda da az bulunur)
Kısacası ayrı bir potasyum gübresi temin edip temel gübre olarak kullanmanız gerekir. Bu yeterli olmadan doğru düzgün fotosentez ve gelişim gözlemleyemezsiniz.
Bu olmazsa da bitkileriniz büyüyemez, büyüyemezse de diğer kalan besinleri kullanmak için yosunlar devreye girer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir