Bitkilerinizin bunada ihtiyacı var


osdoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 246
osdoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 19:34
Çivinin faydalı olduğu konusunda derin şüphelerim var yalnız işin bir de şu boyutu var. Biliyorsunuzdur eskiyen gemileri uçakları denize batırıyorlar balıklara yuva olsun diye. Oksitlenmenin canlılara zararı olsaydı o dev demir yığınlarını neden denize batırsınlar ki? Olya bir de bu ynü ile bakmak lazım gibi sanki. Yalnız buradan şu sonuç çıkmasın akvaryuma paslı çivi atalım balıklar coşsun :) faydası olsa bile atmam balıklarımın bir yerine batar mazallah üzülürüm sonra.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 07:12
[QUOTE=osdoctor] Çivinin faydalı olduğu konusunda derin şüphelerim var yalnız işin bir de şu boyutu var. Biliyorsunuzdur eskiyen gemileri uçakları denize batırıyorlar balıklara yuva olsun diye. Oksitlenmenin canlılara zararı olsaydı o dev demir yığınlarını neden denize batırsınlar ki? Olya bir de bu ynü ile bakmak lazım gibi sanki. Yalnız buradan şu sonuç çıkmasın akvaryuma paslı çivi atalım balıklar coşsun :) faydası olsa bile atmam balıklarımın bir yerine batar mazallah üzülürüm sonra.[/QUOTE]

Okyanusta gemi ile akvaryumdaki civiyi kiyaslamamak lazim. Hem boyut acisindan hem de kapali ve acik sistemler olmalari acisindan birbirlerinden cok farklidir. Her gun tonlarca kanalizasyon suyu, evsel atik vs. denizlere dokuluyor. Akvaryumumuza bir bardak kanalizasyon suyu dokersek ne olacagini tahmin edersiniz sanirim.

Ayrica bu demek degildir ki denizler bu atiklarin etkisini tamamen elimine edebiliyor. Tabi ki belli bir birikim oluyor ve bu birikim cok uzun yillar sonra etkisini gosteriyor. yani pasli civi hala kullanilmamasi gereken tanklarimizdaki tum canlilara zarari olan bir madde.

Daha once yazmistim yine yazayim. Benim karides tankimdaki moss teli paslanmisti. Bunun cok uzu zaman sonra farkina vardim. Cok cok kucuk bir parca oldugu icin benim tankimin ekolojik yapisi bu kucuk zarari elimine edebiliyor. Ama aymi telden 5-6 tane olsaydi basta karidesler olmak uzere zararli etkisini gorebilirdim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 17:21
[QUOTE=osdoctor]Çivinin faydalı olduğu konusunda derin şüphelerim var yalnız işin bir de şu boyutu var. Biliyorsunuzdur eskiyen gemileri uçakları denize batırıyorlar balıklara yuva olsun diye. Oksitlenmenin canlılara zararı olsaydı o dev demir yığınlarını neden denize batırsınlar ki? Olya bir de bu ynü ile bakmak lazım gibi sanki. Yalnız buradan şu sonuç çıkmasın akvaryuma paslı çivi atalım balıklar coşsun :) faydası olsa bile atmam balıklarımın bir yerine batar mazallah üzülürüm sonra.[/QUOTE]

Eğer zararı olmasaydı hacetimizi gördükten sonra sifonu çekmez o suyu içerdik... Yani buda öyle bir şey, yeri geliyor gençlerimiz baraja da giriyor, idrarlarını yapıyorlar ve biz o suyu içmesek bile dişlerimizi fırçalıyoruz :) İğrenç oldu biraz ama doğru yani :) Ağazımıza giren idrar kaç yüz bin milyon damlada bir ise denizlerdeki oksitlenmiş demirin salgıladığı zarar da o şekilde olsa gerek... Mesela halice de istanbulun tüm kanalizasyonunu salıyorlar. Zararı olsaydı salmazlardı gibi birşey oldu bu :) Kocaman denizlerde 5-10-100-1000 tane geminin esamesi okunmaz diye düşünüyorum, bilmem yanılıyormuyum?... Umut Başar2013-10-28 17:23:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2013 18:56
Umut ne yaptın sen ya gece gece :)

Neyse bu arada bir yerde okudugum bir konu.. Yeni kurulan tankin oturma suresini hizlandirmak için bakterilere besin olmasi amaciyla amonyak ilavesi yapilabilecegi, bu amonyagin hirdavatci ya da temizlik magazalarindan saf amonyak olarak alinabilecegi, hatta insan idarinin bile denenmis ve basarili olmus oldugu yaziliydi. Tabi sadece bitkisiz ve herhangi bir canli olmadan, suyu test ederek cok cok dikkatli kullanilmali falan deniyordu. :)

Ya da gece saat 1 oldugu icin uykusuzluktan bunlari tamamen uydurmus da olabilirim :p

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir