bitkili akavaryuma geçiş yapmak istiyorum


topelhasretÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
topelhasretÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 10:21
Merhabalar 120-70-50 ölçülerindeki akvayumumun  şuan tabanı 10da 2 si anubias ve dev saz ekili 10da 3ü ise kaya ile dol durumda geri kalan kısmında kum ve birkaç saksı var gelelim soruma ve yardım beklediğim konuya istediğim kayaları ve saksıları çıkarıp yerine mango kökü yerleştirdikten sonra tabanın tamamiyle kısa yosun görünümlü bitkiyle kaplı olması. acaba bunu yapmak için ne yapmam lazım bana maliyeti yüksekmi olur yoksa birkaç kök jack moses gibi bitkiyle bunu yapabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim. bu arada natteri besliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sengulturkerÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 87
sengulturkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 10:42

Bitkilerin ihtiyacı zengin bir taban, bitkinin türüne göre ışık, karbondioksit ve mineral.      hangi tür bitkilere bakıyorsanız ışık miktarları uyumlu olmalı ve o miktarda olmalı, ne az ne fazla. örneğin yaşadığım bir tecrübe; rotala red'e yetecek kadar ışık verdiğimde zeytinler ince yapraklı oluyor ve alt yapraklar eriyor iken zeytinlere yetecek kadar ışık sağladığımda da rotalalar kızarmıyordu. demek ki rotala ve zeytin bir arada bakılmayacakmış.      mineral katkıları kullamalısınız, her ne kadar suda bir miktar var olsa da yetmeyecektir.     taban zaten kurulurken bitki için uygun malzemelerden kullanılmalı. torf, aquaclay veya hagen gibi. yükseklik en az 4-5 cm. olmalı.     karbondioksite gelecek olursak her bitkinin ihtiyacı vardır. bazı bitkiler diğerlerine göre daha az ihtiyaç duydukları için canlıların ürettikleri yetebilir. ama her bitkinin daha sağlıklı ve gür olması için ek karbondioksit faydalıdır, hele ki sizin gibi taban kaplanmak isteniyorsa. tüplü ve mayalı sistemler mevcut.    maliyet meselesi biraz göreceli. yukarıdaki faktörlerin kaç tanesini ve ne miktarda sağlarsanız ona göre fiyat değişir. kolay gelsin ve hayırlı olsun yeni çalışmanız.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

topelhasretÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
topelhasretÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 11:31
Tesekkürler sengulturker Anlıyorum benim şuan dipteki karışık çakıllı ve 2 cm kalınlıktaki kumla bunu yapmam zor olucak sanırım onu anlıyorum. ben düşündümki kayaları ve saksıları dipten kaldırdıktan sonra 5 10 kök kadar java moses serdiğim zaman sıvı gübreyle bu işi çözebilirım sandım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir