Bitkili Akvaryum Bulanma Sorunu


yunus_canÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2013
İl: Kayseri
Mesaj: 180
yunus_canÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 22:11
Arkadaşlar 1 haftadır kurulu 60 litrelik tankımda yandan bakınca bulanıklık var.sarımsı bir görüntü var.anubias,micra ve rotala bitkilerim var.hagen kum kullanıyorum.kumu da iyice yıkamıştım sorunsuz bir şekilde.iç filtre kullanıyorum.günün büyük bölümünde açık duruyor.iki kez %70 su değişimi yaptım ancak 1 hafta oldu bulanıklık geçmiyor.ne kadar sürer geçmesi?

Bir de forumdaki arkadaşların tavsiyelerine göre iki ilaç öneriyorlar.
1- Sera Nitrivec
2- Microbe Lift Bacterial
Sizce hangisini almam daha faydalı olur? Ya da başka bir ilaç.Fikirlerinize ihtiyacım var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

G@nd@lfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Artvin
Mesaj: 288
G@nd@lfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2013 01:41
Sudaki bulanıklık sudaki tortular,su dengesi ve mikroorganizma yuku ile alakalı genelde. Suya salınım yapan ve bulandıran bir etken varmı bunu araştırın hagen kum kullanmışsınız yıkayarak o kum normalde suyu bulandırmaz.Eğer başka dekor sus olarak kullandığınız kaya çakıl vb. şeyler varsa onları inceleyin.İç filtre kullandığınız için suyunuzun oturması dış filtre kullanımına göre daha uzun surecektir.Genelde tanklarda biyolojik döngunun oluşması ve oturması 1 aydan fazla surer.Heleki sizin yaptığınız oranlarda çok yuksek oranda su değişimleri bu sureyi dahada uzatır hatta bazen imkansız kılar.
O yuzden sudaki bulanıklığa bir sure daha sabredip kendinize engel olup haftalık maksimum %25 su değişimi yapın.Eğer mumkunse uygun su devrinde bir dış filtre alın ve bu filtre içine eklenebilen starter bakteri kulturu veya suya eklenen sera nitrivec vb. bakteri kulturleri  veya oturmuş bir tankı olan arkadaşınız varsa onun dış filtresinden alcağınız tortulu suyu ekleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir