Bitkili akvaryum kuracağım ama..


ismail_erdogan8Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 14
ismail_erdogan8Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 13:04
Herkese iyi günler diliyorum.
2 senedir akvaryum sahibiyim. Canlıdoğuranlarım var. Bitkili akvaryuma geçmek istiyorum. Bir senedir forumdaki bitkili akvaryum ile alakalı hemen hemen bütün yazı ve yorumları okudum sayılır. Bu geçiş aşamasında büyük bir akvaryum ile yapmayı düşünüyorum. şu anda bir akvaryumu gözüme kestirdim. Boyutları 150x50x65(h). 
Bunun için düşündüklerim ise şunlardır.
AT 3338 Dış Filtre
250 watt aydınlatma
300 watt ısıtıcı vs. vs. teferruatlar.
Size sormak istediğim asıl konu şu sizce bu biraz hızlı bir giriş mi oluyor. Yani demem o ki: acaba bu kadar büyük bir tankla başlamak sıkıntı olur mu?
Ayrıca yapacağım hayli masraftan dolayı bir kaç ay tüplü sistem kullanamayacağım. Mayalı sistem ile bu sorunu aşıp aşamayacağım konusunda da tereddütlerim var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/10/2008
İl: Bolu
Mesaj: 2624
acemibalıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 13:27
Merhaba şimdiden başarılar dilerim yeni akvaryumunuzda. Akvaryumunuzda taban ve ışıklandırma seçiminiz uygun olduktan sonra fazla sorun olmaz, kolayca bitkiliye geçebilirsiniz. İlk önce basit istekleri olan ve arka planda bulundurulan  bitkilerle  başlarsanız sizin için bitkili akvaryum çok basit bile olabilir. Sonra orta ve ön plan bitkilerini zamanla adapte edersiniz. Yükseklik ilk başta zor gibi görünsede zaten tabandaki 7-8 cm kum ve yüzeyden 5 cm boşluk sizin akvaryumunuzu kullanılabilir yüksekliğe indirecektir.  Bence ilk önce forumlardaki bitkili kolay akvaryumlardan kendinize bir örnek seçip sonra ona göre seçimle yola çıkmanızdır. Sizin birde en büyük şansınız büyük şehirde olmanız istediğiniz bitkileri ve gerekirse size yardımcı olabilecek bu işte başarılı yardımsever hobicileri bulabilmenizdir. Şİmdiden kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salihselamÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 47
salihselamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2009 15:08
hayırlı olsun.Bende 2 hafta önce kurdum.resmini bu akşam ekleyeceğim. akvaryumum linkine.bitkileri alırken salyangoz oluşumuna dikkat et ve önlemini al.Ben daha balık koymadım.ama makrakanta koyacağım .Bİtki li akvaryum ayrıcalıktır.çünkü Blıktan ziyade bitkilere bakmak mesele.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir