bitkili akvaryum kurdum..


adige38Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2014
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 34
adige38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 14:49
merabalar;

arkadaşlar kolay gelsin 100*50*50 tanka gördüğünüz şekilde 30 kilo hagen kuma saz eledoa çam subulata ekimi yaptım misket gübre kullandım şuan 30 cm beyaz florasan var ışık tercihini nasıl yapmalıyım ne kadar ışık yeterli olur ayrıca akvaryumun profil kapağı mevcut alacağım floları kapağa nasıl monte edebilirim bildiğim kadarıyla fololar sadece takıp kullanılacak şekilde satılıyor bu tarz bi düzeneği nasıl edine bilirim ayrıca diğer şartlar yeterli mi ayrıca suyu dinlememiş şebeke suyu olarak ekledim suda bi hali bulanklık mevcut zamanla geçer diye umuyorum şimdiden teşekkür ederim...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemiakvarist65Çevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2014
İl: Van
Mesaj: 45
acemiakvarist65Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2014 18:33
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Suyu dinlendirmeden eklediğinizi yazmışsınız ama hata yapmışsınız. En az 48 saat hava alacak şekilde dinlendirilmesi şebeke suyunun içerisinde bulunan klorun özelliğini yitirmesinden dolayı tavsiye edilir. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla balıklarınızıda eklemişsiniz. Hemen çeşmeden su ekleyip balıkları eklemeniz ve biyolojik döngünüzün oluşmasını beklemeden balıklarınızı eklemeniz amonyak patlamasına neden olarak canlılarınızın ölmelerine neden olabilir. Bitkili akvaryum kurmak için forumda bulunan makeleler işinize çok yarayacaktır. Size tavsiyem acele etmeden sabırlı bir şekilde adım adım ilerlemeniz. Taban işini halletmişsiniz tank ölçülerine göre yeterli olduğunu düşünüyorum. Aydınlatma işine gelince yüksekliğinizden dolayı ve daha az yer kaplamasından dolayı kapağınızada uygun olacak T5 flolardan kullanmanızı tavsiye ederim. Kaç waat kullanmanız gerektiğinide sitede bulunan hesaplama kısmından faydalanabilirsiniz. Flolar ayrı olarak satılır watt hesabınızı yaptıktan sonra buna uygun balast seçerek elektrik tesisatınızı ona göre ayarlarsınız. Bitkili akvaryum konusunda bende daha acemiyim ama uygulamaya geçmeden önce sadece 3 ay araştırdım ve 1 ay oldu tankımı kuralı o yüzden sizde acele etmeyin ki yanlış yapmayın. Diğer konularda ise daha tecrübeli arkadaşlar muhakkak size yardımcı olacaklardır. Sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige38Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2014
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 34
adige38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 11:42
teşekkür ederim üstadd 

Az önce internetten sipariş verdim 85 cm slyviana 39 w 2 aquastar 1 grolux t5 florasanlar 1 tane de elektirikciden alcağım philips daylight takmayı düşünüyorum yeterli olur mu..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir