Bitkili Akvaryum (video Eklendi)


burakbozcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 180
burakbozcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2017 16:43
[QUOTE=zilanidas]

Daha bir sistem oturtamadım ama tabiri caizse gözlemlerime göre[/QUOTE]

benzer sorunu zamanında bende yaşamıştım. tam anlamıyla savaş açtıktan sonra 10 gün gibi bir sürede yendim. izlediğim adımlar belki size de yardımcı olur.
1) Çok kapsamlı mekanik temizlik yosunları mümkünse kazımak, makasla kesmek, dip çekimi vs. (kısacası Allah ne verdiyse :D)
2) Işıklandırmayı ilk 3 gün kapattım hatta akvaryuma örtü örttüm. daha sonra 6 saat aydınlatma yaptım bu aydınlatmayı 3-3 bölebilirsiniz ama ben tercih etmedim açıkçası.
3) Amano karides, kiraz karides ve otocat takımı kurdum. Amanolar büyük yosunlarda otolar ise henüz gelişmekte olanlarda çok etkili. En azından yosun miktarınızın kesinlikle artmayacağından emin olabilirsiniz.
4)Yaptığım haftalık standart gübrelemeyi 7 ye bölerek hergün azar azar yaptım. ve harika sonuçlar elde ettim. gübrelemenin günlük olması bitki büyüme hızını da baya bir etkiliyor açıkçası. ayrıca gübrelemeyi gözlemden ziyade bir sisteme oturtmanızı tavsiye ederim zira su değerlerinde ki dalgalanmalar yosunları tetikliyor. Umarım yardımı olur söylediklerimin. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir