Bitkili Akvaryum'a geçiş. Bitkili sahiplerinden öneriler.


dumdumtis16Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 112
dumdumtis16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 18:02
Eledoa ve saz kendim besliyorum gübresiz sadece ışık var.Gayet sağlıklı büyüyorlar ama diğer bitkileri bilmiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarisAkkayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 603
BarisAkkayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2013 21:06
[QUOTE=ŞenolSİNOĞLU]Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
 
İnanın sabahtan beri forumda okumadığım yazı kalmadı. Bitki türleri hakkında birçok bilgi sahibi oldum. Net olarak ulaşamadığım birkaç eksik nokta kaldı kafamda.
 
*Gübre ve Co2 kullanmadan Sadece ışık ve balıklarla birlikte Java moss, Anubias, elodea, saz gibi bitkiler besleyebilirmiyim. Evet ise Başka bu tarz bitkiler var mı ?
*Bitkiler uzadığında budama işini nasıl yapıyorsunuz. Kum havalanmıyor mu? veya kestiğimiz bitki parçaları suya dağılmıyor mu?
*Işıklar açık iken bitkiler fotosentezi sağlayacak ve O2 açığa çıkacak tamam da Işıklar kapalıyken döngü tersine döndüğünde akvaryumdaki O2 seviyesi canlıların yaşamasına yeterli gelecekmi?
[/QUOTE]
1.si için java moss dışında diğer moss türlerini de besleyebilirsiniz,stringy moss,christmas moss mesela.Moss türleri ve sizin saydığınız bitkiler dışında diğer bitkilere göre daha az gereksinimi olan;zeytin-tütün-söğüt-gül şimdilik aklıma gelenler ama ben sadece moss türlerinden güzel bir nano hazırlamanızı öneriyorum.
2.Budama için moss türlerini budadığınızda haliyle suya dağılırlar toplamanız lazım,anubias rizomlarından kesilerek çoğalır,saz kök kısmından sürgünler atar onu ayırıp dikerek çoğaltırsınız,eledoa gövdeden sürgünler atar onu kesip dikebilirsiniz veya ana gövdeyi ortadan 2ye kesip dikebilirsiniz ama eledoada kesilip altta kalan kısmın ucu siyahlaşıp kötü görünebilir.
3.Yeterli gelir merak etmeyin,nano tankınız var zaten besleyebileceğiniz canlılar sınırlı bir sorun olmaz.Ben bitki dolu akvaryumumda 40 küsür balığa bakıyordum hiç o2 vermiyordum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir