Bitkili akvaryumda canlı seçimi?


yesilllÇevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 102
yesilllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 10:29
Tüm form üyelerine merhaba. Uzun zamandır akvaryum hobisi ile uğraşan biri olarak sonunda bende bitkili akvaryuma kavuştum. Bitkili dediysekte en kolay kurulum tabiki.

Elimde daha önceki akvaryumlarda kullandığım ve arkadaşlarımdan hediye ağırlıklı anubias türlerinden oluşan bir bitki grubu var. Bu bitkilerle başlama tavsiyesi aldım ve kurulumu yaptım. yaklaşık bir hafta oldu ve su değişimi takvimine göre devam eden bir süreçteyim.

Araştırmalarıma göre ağırlıklı olarak yosun problemi ve çözümleri üzerinde bir çok konu ile karşılaştım. Bu sorun için en iyi çözüm olarak ilk sıraya kiraz karides verilmiş ve devam eden bir çeşit sıralaması var. Yalnız karideslerin anubiasın budanması ile çıkabilecek atıklardan zehirlenebileceği ifadesinide okudum ve tereddütte kaldım.
Benim asıl sorum şu anubiasın çok olduğu tankıma kiraz karides eklemem doğru olurmu ayrıca elimde bulunan iki adet SAE bir cüce vatoz ile karidesler sıkıntı yaşarmı. İkinci bir sorum ise elimde iki adette çöpçü türü var sizce bu çöpçüleride tankıma eklemelimiyim. ( Tankımda balık olarak Rasbora ve neon tetra beslemeyi düşünüyorum)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehsovÇevrim Dışı

[B]10834,3[/B]
Kayıt: 30/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 65
mehsovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2015 04:08
Bende amano karidesler ve saeler birlikte yaşıyorlar bir sıkıntı yok. Anubiası tırtıkladıklarında bir sorun olacağını da sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir