Bitkili Akvaryumuma Bir Göz Atarmısınız.


Tekin_35Çevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 178
Tekin_35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 16:20
Akvaryumumu Yeni Kurdum. Hemen Hemen 3 Hafta olucak. Resimleri Asadadır. 

Öncelikle Akvaryumum 80x40x50 Yuksekliginde Bir Akvaryum. Tetra Tech EX700 Dış Filitre Var Sampiyon 2 Çıkıslı Hava Motoru JBL Ploflora 80 Mayalı Sistem ve İsta 3 in 1 Difüzör MEvcut. Işıklandırma Olarakda 2 Tane 25 Watt T5 Grolux 1 Tane 25 Watt T5 Osram Daylıhgt 1 Tanede Phılıps 20 watt Dylıht T8 Florasan Mevcut. Kum Olarak 25 Kg Orjinal Siyah Hagen Kum Var. Birde Aralıklı Olarak Kumun Altına Mısket Gübre Koydum. Her Pazar 10mlg JBL Sıvı Gubre Vermekteyim ve 2 Haftada 1 %30 Su Degişimi Yapıyorum. 

Şimdi Demek İstedigim Bitkilerim Yeterince Gelişmiyo. Co2 ( Mayalı Sistem ) 7/24 Acık  Geceleri Sadece Hava Motoru Acıyorum. Gunduzleri Kapalı. Isıklarım İse 5 - 2 - 5 Seklinde Acık.  Bitkilerimin Gelişmemesinden Sıkayetçiyim Gül Bitkilerim Mevcut Ama Kırmızılasmamakta. Birde Bitkilerimde Fotosentez Göremiyorum. Bunun Nedeni Nedir.

Akvaryumum Carşamba Pazari Gibi Oldu  Son Aldıgım Bitkilerden Sonra Tasarımı Degiştirmek İstiyorum Bana Tasarım Ve Gür Sık Olucak Bitkiler Önerirmisiniz Tabanı Kaplamak İstiyorum.  ve o Mango köku Bana Göre Cok Yer Kaplıyor Onu Cıkarsam Bana Nasıl Bir Tasarım Önerirsiniz. 
Cevaplarınızı Eleştirilerinizi Bekliyorum .
Şimdiden Teşekkurler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

axiboymasÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 642
axiboymasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 17:08
Süper bi akvaryum co2 yi gece kapat gece co2 ye ihtiyaç duymuyo oksijene ihtiyaç duyuyo tasarımı ile oynama bence curcuna yaparsın sonra bende hep öyle oluyo birini takarken dierini deviriorum onu tucam derken hepsi batıyo 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zebercetÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 99
zebercetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 19:35
Maksimum Co2 verimi için vortex reaktör kullanmanı öneririm. Bu şekilde hava taşından çıkan gaz suda çözünmeden yüzeye çıkıyor. Daylihgt flolardan birini aquastar ile değiştirirsen farkı hemen göreceksin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlueFallÇevrim Dışı

[B]10683,3[/B]
Kayıt: 14/05/2012
İl: Gaziantep
Mesaj: 722
BlueFallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2013 20:15
Ben kendi tecrübelerim doğrultusunda naçizane tavsiye vereyim. Su değişimlerini ben haftada 1 kez %30 olarak yapıyordum. Sonra bunu 3 günde bir %40 olarak yapıyorum. (bazı arkadaşlar buna katılmayacaklardır belki) Ve su değişimden hemen sonra da sıvı gübre takviyelerini yapıyorum. ve su değişimi yaptığım gün ışığı daha uzun süreli yakıyorum. Bitkilerimi bu şekilde coşturdum. Eğer böyle yapacaksanız suyu mutlaka en az 2 gün dinlendirin ki şebeke suyundaki klordan dolayı faydalı bakterileri öldürmeyin (bunu zaten biliyorsunuzdur) . Birde sıvı gübre konusunda bir markanın karışım ürününü değilde internette satış yapan bazı arkadaşlar var onları tercih edin derim, fiyatları hem daha uygun hemde en az marka gübreler kadar etkili hatta onlardan daha etkili bence. Çünkü hazır gübrelerde hangi elemti ne kadar eklediğinizi bilemiyorsunuz. Halbuki bitkilerin ihtiyaç duyduğu potasyum,nitrat,fosfat,demir,mikroelement, excel gibi elemntlerin akvaryumlarda belli bir oranda olması gerekir bunuda en iyi akvaryumcunun kendisi tecrübeler sonucunda ayarlar. Sık su değişimi hakkında bir kaç şey daha eklemek istiyorum, taze su=karbondioksit demek su eklediğiniz ilk 3-4 saat içinde fotosentez gözlemlersiniz zaten. Birde taze su ekledikçe bitkilerin tükemetemediği fazla gübreyi tahliye etmiş olursunuz. Etmezsenizde bir süre sonra alg ve yosun sorunu başgösterir. Bende sizin gibi mayalı sistem kullanıyorum ama sık su değişimi öncesinde verim alamıyordum. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre YamanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 71
Emre YamanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2013 04:45
Akvaryuma kurulum yaptıktan hemen sonra eklediyseniz bitkileri gelişmemeleri normaldir özellikle yeni kurulum yaptıktan sonra 1 ay sonra eklenmeli bitkiler doğal yapı tamamen oluştuktan sonra bitkileriniz kum altında yeterince besin kaynağı bulamıyor ise besin ihtiyacı için kök uzatıyor ve boyları uzamıyor olabilir ve akvaryumunuza arkadaşımızında dediği gibi aquastar eklemenizi şiddetle öneririm ama unutmayın en önemli faktör yeni kurulum yapılan akvaryuma bitki ekilmez ve bitkiler ekildikten sonra kademeli bir şekilde ışıklandırmalar açılmalı adaptasyon sürecini iyi ayarlamalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir