Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumu


BllzglÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 27
BllzglÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2018 15:14
Ölçüler: 40*18*29
Canlı Türleri: Canlı Doğuran ve Vatoz
Bitki Türleri: Çınar
Tankın Yaşı: 8 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Şelale Filtre ve Led ampul 6 watt
Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204363/071120181450491.jpg[/IMG]

Öncelikle tüm hobici dostlarımıza merhaba,

Yaklaşık 1 yıldır akvaryum.com'u takip ediyor, okuyor ve bilgileniyorum. Çevremden, internetten bilimum diğer kaynaklardan (eş, dost, akvaryumcu abiler) yararlanarak amatörce, vaktim ve nakitim yettiğince bu hobiyi yapmaya çalışıyorum.

40 cm akvaryum ile başladığım serüvenimde hali hazırda devam ediyorum. İlk etapta sadece rafya ile -kendimce- lepistes (canlı doğuran) üretme işine giriştim. İşler istediğim gibi gitmedi tabii ki kaybettiğim yavrular, yorulan dişiler erkekler ve bir kaç kayıptan sonra kafaya dank eden kısımlar oldu. Uzun uzadıya anlatmaya kalkarsak başlıklar yetmeyebilir, kısa kesiyorum :)

İlk iş olarak yavrular için ayrı bir tank ayarladım. Anneler ve baba için ana tank fotoğraftaki siyah hagen kumlu, çınar ve adını bilmediğim diğer bitki ile kurulum gerçekleştirdim. Filtre olarak şelale filtre kullanıyorum. Bu filtreden açıkçası pek memnun değilim, yakın zamanda daha iyi bir şelale filtre ve ya iç filtre ile değiştirmek istiyorum. Tavsiyelerinize yorumlarınıza açığım, her konuda. Aynı zamanda yanlışlarımı da düzeltmenizi isterim, ne de olsa amatörüm :)

Işıklandırma konusunda yetersiz olduğunu biliyorum, çok hızlı bir şekilde bitkili tanklarda ledli ışıklanadırma başlığını okudum ve oradaki sistemle bir led sistemi geliştiriyorum ve onu kuracağım.

co2 sistemi şuan bana maliyet konusunda çok ilerde, lakin mayalı sistemi araştırdım ve kafama yattı bu gecede bunu kurmayı düşünüyorum. Mayalı sistemi de kurmamanın sebebi ise hastası olduğum cuba bitkisini beslemek için. Işıklandırmayı ve co2 konusunu destekledikten ve çınar diğer bitkide ki büyüme, çoğalma reaksiyonundan sonra cuba bitkisini ekeceğim. Bu konuda da artı ve eksikleri, tecrübelerinizi aktarmanızı rica ederim sevgili dostlar.

Yukarda bahsettiğim dank etme konusu, göze hitap, ilgi alaka, akvaryumu akvaryum yapan kısma kadar geçen süreydi. Boş akvaryuma bakmak beni vicdanen yordu ve artık bitkili kısma düşük maliyette neler yapılabilir hakkında araştırmalarla buraya kadar geldim. Eldeki kıt kaynaklar ve düzgün ekonomi ile istediğimi elde edeceğim gibi..

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim saygı değer hobici dostlarım. Sevgilerle..[:nazar:]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir