Bitkili canlı doğuran akvaryumum su değerleri


tigger_agcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 190
tigger_agcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2014 13:33
Arkadaşlar balıklarım daki halsizlik ve zaman zaman meydana gelen ölümlerden dolayı su değerlerinden şüphelenmeye başlamıştım. Çünkü herhangi bir hastalık belirtisi göstermiyorlardı. Neyse fazla uzatmayayım. Yaptığım ölçümler aşağıda. Hemen hemen yaptığım tüm ölçümler olması gereken sınır değerler dışında gibi. Bir de sizlere sormak istedim. Değerlerin yorumu ve çözümleri için.

Kh = 2 ppm
Ph= 5,5 ppm

NO2 = 0,1 ppm
N03 = >240 ppm
PO4= > 2 ppm
Fe = 0,02

elde ettiğim değerler bunlar. Nitrit (NO2) haricinde bütün değerler yüksek veya düşük.  Fe için sanırım gübreleme yapmak gerekecek. Bunun için tavsiye edeceğiniz nedir acaba? PO4 için ise ne yapmalı bilmiyorum.

NO3 değerini baya bir düşürmem gerekiyor. Akvaryumum çok büyük 400 lt kadar hacmi var. Bu hacim için 1/4 oranında su değiştirmek bile benim için ciddi bir problem. Bu kadar suyu dinlendirecek bir alanım yok. 20 lt lik damacanalar ile halletmeye çalışıyorum. Fakat bel fıtığımda olduğu için bu suları akvaryuma koymak oldukça zor oluyor benim için. Bu nedenle su değişimi dışında bir çözüm önerisi bekliyorum sizlerden (ilaç, bitki türü v.b. şeyler eklemek)

Bir de en önemlisi Kh ve Ph değerleri bunları yükseltmek için ne önerirsiniz.

NOT: Akvaryum durumunda da kısaca bahsedeyim. Hacim 400 lt. İçindeki balık yükü bu hacim için oldukça az. Yaklaşık 40 - 45 adet ancak vardır. Bitki olarak ise java fern, iki büyük anubias ve az miktarda tilki kuyruk var. Pek fazla bitkim olduğu da söylenemez. Çünkü bitkileri de çok yaşatamıyorum maalesef ama anubias ve java fernler iyi tuttu diyebilirim.

Sizlerin tavsiyelerini acil olarak bekliyorum arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tigger_agcÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 190
tigger_agcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 15:35
Arkadaşlar şu koskoca forumda bir cevabı yorumu olan yok mudur acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir