bitkili


dikenÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 386
dikenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2008 12:24

Merhabalar öncelikle.Akvaryumum 50lt lik bir akvaryum içinde;leopar lepistes,ve 2 tane kılıç kuyruk var.İçinde birde dev anübasım var.Ben bu akvaryumu bitkilendirmek istiyorum.Akvaryumda sıf dere kumu var ve koyduktan sonraq dere kumunu bitkim uzadı ve yaprakları genişledi bir de 2 tane filiz verde onun durumu iyi şuan.Ben zemine hangi kumları koymalıyı ydınlatma olarak ne önerirsiniz?Aklımda pembe florasan var.Melek koymayı düşünüyorum içine yem olarak ne önerirsinizbaklıklara ve meleklere?Birde zemine çimen eklemeyi düşünüyorum anübas a zararı olur mu?Yemlerin besliyici ve büyütücü olanları varsa ne öneririsiniz?

 

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2008 00:37
Selam,
Öncelikle , çok çok üzülerek söylüyorum ama 50 lt melekler için yeterli olmayabilir , ayrıca meleklerin lepistesler ile geçineceği garantisi yok, %80 tırtıklayacaklardır .

Bitki olarak şunu önerebilirim , orta boy bir taş yada kütük bulup java moss yada pellia sarabilirsiniz , bunlar hem bakımı kolay hemde hızlı büyüyen bitkilerdir , biraz sıklaştıkları zaman lepistes yavruları için mükmmel doğal sığnak olurlar .

Eğer illaki çiklit eklemek istiyorsanız kribensis yada bolivian ram öneririm , bunlar lepisteslerle daha iyi geçinecek hemde ufak akvaryumunuza uyum sağlayacak balıklar  , ama bolivian ram'ı tek kribensisleride tek erkek 2 yada 3 dişi den fazla koymayın.

Kolay Gelsin



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hacilarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1608
hacilarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2008 00:46
Melekler avcı balıklardır.Lepisteslerinizle geçinemezler.Lepistes yavrularınızın tümünü yerler.Hacim olarak tek tür,tek varyete lepistes beslerseniz,sizin için zevkli bir uğraş olacaktır.
Bolca yavru alır,hobicilere dağıtırsınız.
Kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir