bitkili tür tavsiyesi


akoÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 129
akoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2014 20:18
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=XLm5FG78nrM&feature=youtu.be[/VID]
buda 3 karidesden teki sözde riliydi ama ırk kırıldıkça kiraz oldu sanırım.

ayrıca sigara filtresiyle dıy co2 yaptım ki kabarcıklar baya micro boyutta ve aşırı değil tam istediğim gibi bakalım ne kadar süreyle gidecek. sürekli açık bırakmayı düşünüyorum, sürekli açık mayalı sistem kullanan arkadaşlar bir zararını görmemişler sanırım zaten sadece karides var şuan canlı olarak bide adi salyangozlar nüfuslarını arttırmakta.

diffüzörün videosunu ekleyeceğim. yapmayı düşünenlere yardımcı olur belki.
Akif Tokat2014-06-10 20:36:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GargameLÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2014
İl: Konya
Mesaj: 1033
GargameLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2014 08:48
[QUOTE=Akif Tokat] [QUOTE=GargameL]Saeler yeşil nokta yosununu yiyemiyorlar.Yeşil nokta yosununun en güzel zebra nerite salyangozu yiyor.[/QUOTE]

bulabilirsem nerite almayı düşünüyorum, kolay çoğalıyorlar mı ? aşırı büyüyorlar mı ? bitkileride yiyorlar mı ? akvaryumun içinde ölmeleri akvaryum dengesini bozuyor mu ? karideslere bir zarar vermezler sanırım baya atik canlılar karidesler.
[/QUOTE]

Nerite yumurtalarının çatlaması için acı su gerekir.Yani bitkili akvaryumda üremeleri imkansız gibidir.En fazla büyüdükleri boy 3-4 cm dir.Bitki yemezler.(aç kalmazlarsa)Çabuk farkederseniz bozacağını sanmıyorum.Karidesleri yakalayamazlar ancak hasta veya ölü olanları yiyebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir