Bitkilide astronot


cokuldasÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 113
cokuldasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 14:09
akvaryum: 100X40X40
 
Bitkiler: saz, diğerlerinin adı bilinmiyor
 
2 yıldır hiç bozmadığım ve nerdeyse tamamen bitkilerle kaplanan akvaryumumda yaşayan lepistes kolonisinin pabucunu dama atan 2 yavru astronotumu almış ve akvaryuma koymuş bulunmaktayım.
Lepistesleri bugün akvaryumdan ayırıp sonradan kocaman olacaklarını bildiğim pembe albino astronotlara bırakıyorum.(cinsini bilmiyorum pembelerimin)
şimdi tek mesele astronotların bu sık bitkili akvaryumda yaşayıp yaşamayacakları. Tamamen oturmuş akvaryumda su ekleme dışında değişim vs yapmıyorum 2 yıldır. Kendi kendini çeviriyor akvaryum, sanıyorum bakteri döngüsü mükemmele yakın... İyi bir de dış fltrem var.
Şimdi bilgisi olan arkadaşlarıma sorum şu, bozmaya kıyamadığım bu akvaryumu tamamen bitkilerden arındırmalımıyım, astronotlar büyüyünce bu sıkı ve sık bitkilere zarar verirmi?? Yoksa bu yeşil güzelliği bozmayıp yeşil-pembe uyumunu sergilemelimiyim???
 
not: resimleri telefonla çektiğim için net değiller, ortalarda görünen iki pembe silüet benim astronotlarım:) şimdilik sadece 2,5 cm civarındalar...
 
cokuldas2010-08-22 14:13:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murtijanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Ordu
Mesaj: 36
murtijanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 14:31
Astronotların bitkili akvaryumda yaşadığını hiç duymamıştım daha önce yani astronotların bitkileri yaşatacağını düşünmüyorum. Bu kadar küçüklerken sorun olur mu bilmiyorum ama biraz büyüdüklerinde bitkileri köklerinden sökeceklerdir. Bitkileriniz güzel görünüyor bence siz böyle bir bitkili akvaryumda kalabalık bir tetra sürüsü veya canlı doğuran türleri bakabilirsiniz. Ve ayrıca akvaryumda çok fazla bitki var ve astronotlar geniş yüzme alanı isteyen balıklardır bitkiler bu alanın büyük bir kısmını kaplamış. Bu durum astronotlarınız biraz büyüdüklerinde size sorun yaratacaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2010 14:35
Küçüklüğünden itibaren bitkili akvaryumda beslenilen astronotlar bitkilerle biraz daha barışık olabiliyor. Ama hiç bitki görmemiş 20 cm civarlarındaki astronotlar kesinlikle bitkileri söküyor. Bizzat yaşamıştım.
Bu arada akvaryumunuzun genişliği zamanla astronotlar için oldukça küçük gelecek

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir