Bitkilide ilk tecrübe


WaterfallÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
Mesaj: 48
WaterfallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 00:55
Merhaba. Akvaryumum 130*40*50h ölçülerind.
Barbus Tetrazona düşünüyorum 30 tane kadar ve bitkili bir şey yapmak istiyorum ama 1 haftadır bunu soruşturuyorum-araştırıyorum. Biraz gözüm korktu diyebilirim. İlk olarak taban konusu kafamı karıştırıyor.
Elimde bir miktar Lavalit*Midye Kırığı*Mercankırığı karışımı var. Bunu tabana yayıp üstünü 7-8cm ye kadar midye kırığı ile tamamlasam sorun yaşar mıyım?
Başka bir sorunda co2 ile ilgili. Bu ölçülerde bitkili bir tank yapsam mayalı sistem işimi görür mü ve başarılı olur mu?
Bir de gübreleme işi kafamı kurcalıyor. Forumdaki makaleyi okudum ve 45günlük bakım periyodu biraz uğraşlı gibi geldi.Sürekli gübre eklemek su çekmek vs.

Bitkilide tecrübem yok ama bitkili bir tetrazona hevesim var...Sizce ne yapayım? Bitkili Tetrazon mu yoksa chichlid (kayalaaaar :D) mi yapsam?
 
Birde bitkili yapsam ne kadara patlar bana?
 
Teşekkürler.
onuruygun2008-12-12 01:15:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drızzdounderÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 537
drızzdounderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 01:43
Size ilk söylemem gereken bitkili akvaryuma yeni başlamak için çok idealı bir tank ölçünüz var. Ama bu söylediğim gözünüzü korkutmasın, biraz sabır, yani kurma sürecini uzun zamana yaymak, birazda kararlı olmak, yani ufak aksilik ve hatalarda yılmamak sizi harika bir bitkili akvaryum sahibi yapar. Eğer kurum işini aceleye getirmezseniz o zaman çok masraflı olmaz, ama maliyet konusunda net bir şey söyleyemeyiz, özellikle ne tür bitkiler besleyeceğinize karar vermediyseniz. Taban malzemesi olarak kesinlikle elinizdeki kumlarla başlamamanızı tavsiye ederim. Kum seçerken başlıklara bakmanızı öneririm, orada çok güzel açıklamalı seçenekler sunulmuş, siz kafanızda buna göre bir seçenek belirleyin. CO2 konusunda ise bu boyutlarda bir akvaryuum için tüplü sistemi tavsiye ederim, ama ilk etapta mayalı sistem kullanmanız çok önemli değil, ilerde tüplü sisteme geçersiniz. Bu boyuttaki akvaryuma iki tane mayalı sistem yapmanız mantıklı olur.
 
Evet bitkili akvaryum diğer uğraşlardan zordur ve sürekli müdahale gerektirebilir, ama gerçek anlamda zevkini alırsanız bu uğraşların aslında hobinin güzel bir parçası olduğunu farkedersiniz. Dip çekimi konusu ise bütün akvaryumlar için geçerlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WaterfallÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
Mesaj: 48
WaterfallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 16:38

Teşekkür ederim fikirleriniz için

Tüplü sisteme geçmeyi düşünmüyorum..Nedeni fiyatıda değil aslında 100ytl bir alet sonuçta ama içime sinmiyor co2 aletine o parayı vermek :)
Bu yüzden çok kararsız kaldım bir yandan tetrazona+Bitkinin cazibesi - diğer yandan getireceği uğraşları düşünmekten 15gündür akvaryum boşta ve artık şevkim kırılmadan kuruluma geçmek istiyorum
 
Makaleyi okuyunca biraz gözüm korktu diyebilirim..45 günlük süreçte sürekli müdahaleler falan...Altından kalkamamda akvaryumdan soğurum diye de korkuyorum..
 
Aslında akvaryumu alırken tropheus düşünüyordum ama dekor olarak kayalardan bıktığım için (daha öncede malawi beslemiştim) böyle bitkili birşey yapmak istedim tankta gözümde büyüyor :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 16:59
Kararınızdan vazgeçmeyin, makalelerin hepsini okumanızı tavsiye ederim.Hepsini birebir uygulayıp profesyonel bir tank kurmak zorunda değilsiniz.İçlerinden size en uygun malzeme ve yöntemle yapılanları seçip tankınızı oluşturabilirsiniz.Bir anda mükemmellik beklemek yanlış olur.Birde DIY projelerden fazlasıyla yararlanın,zevki artırırken maliyeti düşürüyor.Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WaterfallÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2008
Mesaj: 48
WaterfallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 17:09
Profosyonel tank gibi bir iddaam yok zaten..Sadece izlemesi zevkli bitkili tetrazona istiyorum ama biraz masraflı olucak gibi...
Elimdeki kumu kullanamıcaksam 30kg kadar yeni kum almam gerek nerden baksanız 80-100ytl sadece kum
Bunun ıvırı zıvırı girince canm sıkılıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir