Bitkiliden bitkisize Akvaryumum :)


kvrymÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 572
kvrymÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 22:58
Arkadaslar akvaryumum assagida. Daha once bitkiliydi fakat yeni bebegim oldugundan ilgilenemedim ve bitkilerim cok bakimsiz kaldigindan cikardim. Simddiki hali boyle. Baharda tekrar bitkilendiricem.

Ayrica lepisteslerim 5. nesil oluyo. 3 tane vardi simdi dolu :) Bu yuzden formlari pek iyi degil ve cok saglikli gorunmuyorlar. Maalesef burda yavru degistirme olanagim yok. Nesil ilerledikce dogal olarak bozuluyorlar..

Fotoğraf:











Boyut (cm): 60 x 30 x 30
Kapasite (litre): 55 L
Canlılar: 30 kadar Lepistes + 9 Neon Tetra + 2 çopçu + bikac salyangoz

Malzemeler: Ic filtre + 40 cm florasan

Akvaryum Bakımı: Haftada 1 %30 su degisimi ve gerekirse dip cekimi filtre temizligi..

Kullanılan Yemler: Jbl Novo GranoMix + Tetra tetramin arada sirada yumurta sarisi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok..

kvrym2012-02-25 23:14:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RustyÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,119401[/C] [B]7567,2[/B] [B]8834,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1701
RustyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 23:15
Uğur abi Allah analı babalı sağlıklı büyütsün öncelikle..Akvaryum konusunda küp ve taşları çıkarırsan gereksiz yere su sertleşmemiş olur ve daha doğal bir görüntü yakalarsın.Bitki konusunda sana nacizane tavsiyem bakım istemeyen yada kolay bakımı olan bitkilerden özellikle gül,tilki kuyruğu ve dayanıklı anubiası tavsiye ederim sana.Haftada bir sıvı gübre ile desteklesen ve ışığı timer ile ayarlasan yeterli olur hem de daha doğal bir görüntü oluşturursun.Lepistes akvaryumlarında vazgeçilmez bir şey varsa oda bitkidir.Tekrar kutlarım bebek için akvaryum konusunda da sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kvrymÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 572
kvrymÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 23:27
[QUOTE=RUSTY]Uğur abi Allah analı babalı sağlıklı büyütsün öncelikle..Akvaryum konusunda küp ve taşları çıkarırsan gereksiz yere su sertleşmemiş olur ve daha doğal bir görüntü yakalarsın.Bitki konusunda sana nacizane tavsiyem bakım istemeyen yada kolay bakımı olan bitkilerden özellikle gül,tilki kuyruğu ve dayanıklı anubiası tavsiye ederim sana.Haftada bir sıvı gübre ile desteklesen ve ışığı timer ile ayarlasan yeterli olur hem de daha doğal bir görüntü oluşturursun.Lepistes akvaryumlarında vazgeçilmez bir şey varsa oda bitkidir.Tekrar kutlarım bebek için akvaryum konusunda da sağlıklı balıklar dilerim. [/QUOTE]

Cok tesekkur ederim kardesim . Evet akvaryum konusunda bitkili akvaryumlari herzaman sevmisimdir ve istemisimdir. Ama bu aralar cok fazla vakit ayiramiyorum ve bir sureligine boyle yaptim akvaryumu. Tavsiyelerin icinde cok sagol. Bitki secmemde yardimci olmussun. Yorumun ve iyi dileklerin icin tekrar tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir