Bitkim çürümeye başladı :( Önerilerinizi beklyorum


bluesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 794
bluesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 17:35
[QUOTE=]Sera'nın sıvı gübresini tavsiye ederim size.Deep kullandım bi ara,onlada sıkıntı yaşamadım.Biraz sıklaştırın bitkileri.Daha sonra sıvı gübreleme yapabilirsiniz.Köklü bitkilere geçincede tablet gübreler işinizi görür.Ama Calvus'u pek tanımam bitkilerle arası nasıl?Kuartz kumda işiniz biraz zor.Ölçmeniz gereken bi değer yok.Sonuçta su değişimini musluktan yapıyorsunuzdur.(!)Eksik elementlerde sıvı gübreden alınmakta.Saz ekleyebilirsiniz bu arada.Bitkide yardım edebilirim.Saygılar[/QUOTE]
Kuartz kumda işiniz zor Confused kafam karıştı bitkili akvaryumda tavsiye edilen kum kuartz değilmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 17:41
Kıvanç Bey; bitk akvaryumu için quartz pek iyi olmuyor. Çok ince yapılı olduğundan kökleri boğuyor. Fakat elodea gibi bitkilere hiç fark etmez, çünkü tabana bağlı bitkiler değildir. Suda yeterli besin oldukça elodea için kumsuz akvaryum bile uygundur.

Bu arada alıntı yaptığınız kişinin mesajlarına pek itibar etmeyiniz. İlk mesajında elodea için zor bir bitki demiş. Kendisini devamlı hatalı bilgiler verip insanları yanlış yönlendirdiği için 1-2 saat önce sildik.
encort2008-03-03 17:50:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The lordÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 93
The lordÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 17:54
Isı yüzünden kolayce eriyebilen bir tür ve hemen hemen en kolay bitki denilebilir..Zemin konusuna bende katılıyorum..Isı 24-26 arasını seviyor bu bitki ve [bence]daha yüksek ısıları tolare etmede çok zorlanıyor..
saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlistoÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 218
AlistoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 23:22
Bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim öncelikle.

Onur bey, arkadaşların ve sizin tavsiyeleriniz üzerine 26 olan ısıyı 24 e düşürdüm ve % 30-35 kadar su değişimi yaptım, 4-5 gün sonra tekrar yapıcam çünkü calvus beslediğimden çok sık su değişimine gidemiyorum.

Sıvı gübre kullanmayı düşünüyordum fakat, bugün akvaryumcum (Maltepe Pet -Yılmaz Bey) 4 dal eladoa için sıvı gübre kullanımının gereksiz olduğunu hatta bitkilerin kullanamadığı gübrenin zamanla balıklarıma zarar verebileceğini belirtti. Ya da gübrenin tamamını kullanacak kadar bitki ekmelisin dedi. Bu sebepten şu anda sıvı gübre kullanmayacağım ve su değişimleri ile bitkilerin toparlanmasını beklicem.

Bitkilerin durumunda değişiklik olduğunda burdan haber vericem.

(Bu arada bitkileri gövdesinden kırmadım, aldığım gibi ektim. )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir