Black Ranchu


Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 13:28
[QUOTE=patrickstar]Abidin beyin balıklarından bütün japon balığı severler tabii ki edinmek ister ama şahsım adına şu anda bedava da verse yerleştirebileceğim bir kapasite yok. Hemen japon severlere sitem etmemek lazım. Abidin beyin katlandığı maddi külfet hakikaten bu işi merakından ve bu canlılara duyduğu ilgiden yaptığını zaten gösteriyor ama böyle durumlarda mecburen ticari hareket etmek gerekiyor sanırım. Belki yavrular satılabilir boya ulaşır ulaşmaz bir elemeden geçirip gelecek vaat eden belirli bir sayıda yavru bırakıp gerisi için daha fazla maliyet yapmadan bir toptancı veya büyük kapasiteli akvaryumcu vasıtasıyla piyasada bulduğu toptan değer üzerinden piyasaya sürmek en azından elde kalan ve ileride iyi değer edebilecek olanların bakım masrafının karşılanmasına katkı sağlayabilir. Hemde bir şekilde daha fazla japon balığı severin ucuz veya pahalı bu yavruları akvaryumcuda görüp alma olanağı artar. Elde kalan balıklar da irileştiğinde ilan üzerinde kendi hak ettiği değerden satılabilir.[/QUOTE]

Mustafa bey, benim ürettiğim ranchunun satılıp satılmamasın benim açımdan çokta  önemi yok.  Benim hissettirmeden yapmış olduğum sitemin altında değindiğim bir konu var. 30-50 TL ye zamanında ithal balık alıcı bulabiliyor, ( kabul ediyorum ufak boyda da olsa kafalı ve renkli, belkide renklendirici verilmiş, yavrulama garantisi yok) yerli üretim olduğunda ve sıfır hormon verilmiş, yavrulaması çok daha kolay olan ranchu neden bu fiyatlara alıcı bulamıyor, fiyat yüksek mi acaba dahada düşürmek mi gerekiyor ? Şu anda renk fazla olmasada, kafa yapısı oluşmasada 1 yaşına yakın kesinlikle bunlarıda tamamlıyor biliyorum çünkü elimde örnekleri var.  Şu da bir gerçekki zincirin kırılmaması lazım ithal balığın ve yerli üretimin beraber yürümesi gerekiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 14:27
Abidin bey, sizin için önemi olmadığı zaten anlaşılıyor; yaptığınız masrafın çok daha azı ederinde satıyorsunuz balıkları. Fiyatınız kesinlikle yüksek değil, ben bu işin ticaretini yapan bir akvaryumcu olsaydım balıklarınızı ilan ettiğiniz toptan fiyattan gözüm kapalı alırdım. Ben fiyatlarınızı veya başka herhangi bir faaliyetinizi eliştiren bir ifade kullanmadım, sadece bir faydam olabilir düşüncesiyle satış politikası ile ilgili fikrimi belirtmek istedim. Siz bu faaliyeti hobi amaçlı yapsanız dahi bunun size getirdiği bir maddi yük var ve bu nedenle verimlilik de sizin için önemli olmalı. Daha önce yazdıklarımı biraz daha açmaya çalışayım; bence ilanlar aracılığıyla balık arayan hobiciler ya çok özel balık arıyordur ve fiyattan önce balığa bakıyordur yada tam tersi bulabildiğinin daha da ucuzunu arıyordur. İkinci kategoriyi dikkate almıyorum çünkü hedefimiz bu kitle değil; bu kategorideki kişilerin işini de kolaylaştırmak için toptan canlı süs balığı işi ile uğraşan bir kanal bulunabilirse balıkların çoğunluğunu satılabilir boya ulaşır ulaşmaz bu kanala yönlendirir ve böylece ileride güzel forma kavuşabilme olasılığı olan balıkları akvaryumcularda bulabilme olasılıklarını arttırabiliriz. Bahsettiğim ilk kategorideki kişiler için elde kalan seçilmiş az adette balık 9-10cm boya ulaşınca balık başına bir ilan olacak şekilde ilan açılarak ederinde satılabilir. Bence sizin balıkların beklenen talebi görmemesinin sebebi öncelikle mekânsal. Ankara dışındaki hobiciler için kargo veya otobüs aynen size olduğu gibi onlara da külfet oluşturuyor. Bir de benim hobide en sevdiğim anlardan biri de balık seçme anını yaşayamamak diye düşünüyorum. Uzun uzun balıkları inceleyip şunu istiyorum demek benim şahsen çok hoşuma giden bir süreç ama uzaktan alışverişte veya toplu resimli ilanlarla bu mümkün değil. İkinci olarak da zamanlama ve kapasite açısından raslantısal faktörler var; örneğin benim akvaryumumda kapasite müsait olsaydı kesinlikle alım düşünebilirdim.
Sizin de belirttiğiniz gibi ithalat ve yerli üretim beraber ilerlemeli. Aynı şekilde hobici üreticilerle akvaryumcular arasında da bir köprü olmalı. Hobici üreticiler sizin gibi özel balıklar yetiştirmeye odaklanabilmeli.
Balık yetiştirmek konusunda başarınızı takip ettiğim ilk andan beri takdir ediyorum ve başarılarınızın devamını yürekten diliyorum. İnşallah japon balıkları üretiminden yılmaz ve aynı şekilde sürdürürsünüz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yavuzsezginÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 91
yavuzsezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 15:51
Selamlar izmirden . bende  yaklasık 2 yıldır  ranchu  bakıyorum  aynı üretimleri gercekleştirdim  bakımı  daha  dogrusu büyümesi bu kadar yavaş ve meşaketli olan   balığa istenen 10 tl  gercekten  az yüzlerce  balığı  sadece  bu  ölü fiyata  vermemek  adına  eleyerek  en  iyileri kendime bırakarak 50 60 adet kendime seyirlik  ayırıyorum  ama emeğe gerçekten yazık  Abidin  abi  discuslrın yanına  mı  monte  etsem  bende  bakteri olayına  takılıyoruum  sadece.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 16:04
[QUOTE=patrickstar]Abidin bey, sizin için önemi olmadığı zaten anlaşılıyor; yaptığınız masrafın çok daha azı ederinde satıyorsunuz balıkları. Fiyatınız kesinlikle yüksek değil, ben bu işin ticaretini yapan bir akvaryumcu olsaydım balıklarınızı ilan ettiğiniz toptan fiyattan gözüm kapalı alırdım. Ben fiyatlarınızı veya başka herhangi bir faaliyetinizi eliştiren bir ifade kullanmadım, sadece bir faydam olabilir düşüncesiyle satış politikası ile ilgili fikrimi belirtmek istedim. Siz bu faaliyeti hobi amaçlı yapsanız dahi bunun size getirdiği bir maddi yük var ve bu nedenle verimlilik de sizin için önemli olmalı. Daha önce yazdıklarımı biraz daha açmaya çalışayım; bence ilanlar aracılığıyla balık arayan hobiciler ya çok özel balık arıyordur ve fiyattan önce balığa bakıyordur yada tam tersi bulabildiğinin daha da ucuzunu arıyordur. İkinci kategoriyi dikkate almıyorum çünkü hedefimiz bu kitle değil; bu kategorideki kişilerin işini de kolaylaştırmak için toptan canlı süs balığı işi ile uğraşan bir kanal bulunabilirse balıkların çoğunluğunu satılabilir boya ulaşır ulaşmaz bu kanala yönlendirir ve böylece ileride güzel forma kavuşabilme olasılığı olan balıkları akvaryumcularda bulabilme olasılıklarını arttırabiliriz. Bahsettiğim ilk kategorideki kişiler için elde kalan seçilmiş az adette balık 9-10cm boya ulaşınca balık başına bir ilan olacak şekilde ilan açılarak ederinde satılabilir. Bence sizin balıkların beklenen talebi görmemesinin sebebi öncelikle mekânsal. Ankara dışındaki hobiciler için kargo veya otobüs aynen size olduğu gibi onlara da külfet oluşturuyor. Bir de benim hobide en sevdiğim anlardan biri de balık seçme anını yaşayamamak diye düşünüyorum. Uzun uzun balıkları inceleyip şunu istiyorum demek benim şahsen çok hoşuma giden bir süreç ama uzaktan alışverişte veya toplu resimli ilanlarla bu mümkün değil. İkinci olarak da zamanlama ve kapasite açısından raslantısal faktörler var; örneğin benim akvaryumumda kapasite müsait olsaydı kesinlikle alım düşünebilirdim.
Sizin de belirttiğiniz gibi ithalat ve yerli üretim beraber ilerlemeli. Aynı şekilde hobici üreticilerle akvaryumcular arasında da bir köprü olmalı. Hobici üreticiler sizin gibi özel balıklar yetiştirmeye odaklanabilmeli.
Balık yetiştirmek konusunda başarınızı takip ettiğim ilk andan beri takdir ediyorum ve başarılarınızın devamını yürekten diliyorum. İnşallah japon balıkları üretiminden yılmaz ve aynı şekilde sürdürürsünüz.[/QUOTE]

Mustafa bey, doğru diyorsunuz , burdaki tüm arkadaşların beni anladığını ve bana yardımcı olmaya çalıştıklarını biliyorum eksik olmayın. Benim amacım konuyu genel anlamda anlatabilmek, size cevap vermek maksatlı yazmıyorum genele yazıyorum. Bu balığı sevmesek böyle uğraş vermeyiz masrafı fazlada olsa sevdiğimizden yapıyoruz. Üretilen balıkların fazlalarını akvaryumcuya veya toptancıya vermek çok karlı olmuyor, 1-2 TL gibi komik rakamlar teklif ediliyor :) 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vitestvÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2011
İl: Izmir
Mesaj: 910
vitestvÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 22:47
[QUOTE=kralexxx]
Ülkemiz şartlarında büyümüş sağlıklı balığa 15-20 lira çok gelirken, yurt dışı kaynaklı akvaryumcuların eline düşmüş perişan olmuş balığa 40-50 lira vermek için can atıyoruz.
 
Yerli üreticiyede, ithal işini layıkıyla yapanada çok yazık..
[/QUOTE]

Konuyu özetlemişsin tebrikler.

[QUOTE=ankaranchu] Yazık gerçekten balığı o boya getir nerdeyse damızlık yap 5 lira fiyat ver ranchuya alan yok keçiörende suriye japonu 6 lira.
[/QUOTE]

Kargo ile satış mümkün değil mi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2014 12:07
Selim bey, normal kargo ile göndermenin garantisi yok. Almak istemiyorlar alsalar da diğer sert ve kırıcı malzemelerin içerisinde geliyor, sağ salim ulaşamıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ankaranchuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 560
ankaranchuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2014 13:33
Dün Abidin abinin yanındaydım bizzat kendim gördüm kafayapmış siyah,turuncu blue formu süper bir çok ranchu vardı özellikle Ankarada goldfish besleyenlerin mutlaka gidip görmeleri gerekir.Abidin abi bilgisi tecrübesi ve misafirperverliği ile on numara bir hobici...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 09:06
Sorun şurada bence.

Aynı boydaki Çin'deki  çiftlik üretimi Ranchulara bakıyorum,görsel olarak çok çok güzel.
Bir de bizdeki aynı boydaki balıklara bakıyorum maalesef görsel olarak kötü balıklar. Dikkat çekmiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratcem55Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2012
İl: Samsun
Mesaj: 880
muratcem55Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 09:52
Tolga Bey Çin'de ki görmüş olduğunuz bütün balıkların hızlı gelişsinler diye hormonlu beslendiklerini siz benden daha iyi bilirsiniz.Abidin abi çabuk form tutsun ve renk alsınlar diye bile asla hormonlu beslemediğini bilmenizi isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 10:01
Direkt öyle bir  yaklaşım dogru olmaz çünkü ev balıkları da aynı şekilde.. 
Dogal kırmızı biber de renk verir,bütün meyve sebzeler de renk verir, canlı yem ve dogal yagmur suyu degişimleri de balıkları çok iyi geliştirir veya yosunlu,yeşil sulu akvayumlarda en iyi dogal gelişimleri saglar. Birçok şey sayılabilir.
Bizdeki balıkların görselligi yok. 
Beşiktaş'taki akvaryumcuya gidiyorum 1 akvaryumda yerli Ryukın var 1 akvaryumda da İthal Ryukınlar var bir bak diyor. 
Biz dogru sistemleri, dogru yöntemleri kuramıyoruz.

tlgtck2014-09-26 10:02:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratcem55Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2012
İl: Samsun
Mesaj: 880
muratcem55Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 10:16
[QUOTE=tlgtck]Direkt öyle bir  yaklaşım dogru olmaz çünkü ev balıkları da aynı şekilde.. 
Dogal kırmızı biber de renk verir,bütün meyve sebzeler de renk verir, canlı yem ve dogal yagmur suyu degişimleri de balıkları çok iyi geliştirir veya yosunlu,yeşil sulu akvayumlarda en iyi dogal gelişimleri saglar. Birçok şey sayılabilir.
Bizdeki balıkların görselligi yok. 
Beşiktaş'taki akvaryumcuya gidiyorum 1 akvaryumda yerli Ryukın var 1 akvaryumda da İthal Ryukınlar var bir bak diyor. 
Biz dogru sistemleri, dogru yöntemleri kuramıyoruz.

[/QUOTE]Ben zannetmiyorum ki üretim çiftliğinde üretilen balıkların hepsinin fabrikadan çıkmış gibi formları ve cinsleri 10 numara olsun bize sadece göstermek istedikleri balıkları gösteriyorlar.Orada gördüklerimiz ile buraya gelen balıklar arasında bile dünya kadar fark var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedatyyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2012
İl: Bursa
Mesaj: 500
vedatyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 16:03
Bencede doğal selesyonla en iyileri sunuyorlar.

Bencede doğal selesyonla en iyileri sunuyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

monsterfree7Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2013
İl: Yalova
Mesaj: 89
monsterfree7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 17:08
Linklerdeki çiftliklerde balıklar 1cm olmadan ayıklanmaya başlıyor, kalite kontrol aksatılmıyor. Balıkların kuyrukları belli standartlara göre ayrılıyor sitelerinede en üst kalite balıkları koyuyorlar ve çok fazla üretim yapıyorlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abidin AcunÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 428
Abidin AcunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 17:34
Sevgili arkadaşlar, bu balıklarda bir batımda binlerce yavru çıkabiliyor. Üretici bunların içinden kalite kalite ayırıyor, uzak doğulu üreticilerin videolarını izlerseniz oturup saatlerce seçip ayırdıklarını görürsünüz, ne kadar seçkinleştirilse de içlerinden büyük çoğunluğu atalarına dönmek isteyecektir bundan kurtulamazsınız. 

Biz bu konuda uzak doğulu üreticilerle yarışamayız çünkü doğa zaten istediklerini veriyor, balığın istediği su ve ısı mevcut , dilediği kadar üreterek kalitelilerini seçebiliyor, bizim burda gördüğümüz düşük kalite olanlarda, onların 3 sınıf olanlarıdır. Benim ürettiklerimin içerisinde de çok kaliteli olanlar  ve sırt yüzgeçliler  çıktı.  Zamanla bunlarıda seçerek daha iyiye gitmek mümkün tabiki. Daha iyiyi yaparsak talep olur mu, verilen emeği kurtarırmı, soru işareti 

Renk konusuna gelecek olursak, bu konudada çalışmalarım oldu. Kırmızı biber ve benzeri kırmızı yiyecekleri denedim söylenildiği kadar etkisi yok, zaten öyle olsaydı her yer kıpkırmızı olurdu   Çok daha etkili zararsız ve hormon içeriği olmayan gıda ve doğal yiyeceklerle denemelerin devam ediyor. Burda güneş unsurunu kesinlikle göz ardı etmemek lazım, en güzel renkler güneş altında açık havuzlarda ortaya çıkıyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir