Bloat ve Clout


SelçukÇakmakÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 455
SelçukÇakmakÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 00:52
Forumda ki arkadaşlarımdan çoğu bloat olan balıklarda clout kullandğı halde faydası olmadığını söylüyor.Bende denedim faydasını görmedim.Bizmi yanlış yapıyoruz yoksa gerçekten etkisi yokmu?
Cloutu kullanıpda faydasını gören oldu mu ?
Faydası oldu ise ne şekilde kullandığınız?
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 14:09
Clout kullandım sonuclarını da gördüm hiç bir balığımı bloattan kaybetmedim.Ama balığımın hiç bir zaman son evresine girmesini beklemedim selçuk bey. Yemi tükürüp atmayan yani hiç ama hiç ilgisinin olmadığını keyifsiz gördüğüm durumlarda ki çok şükür bu evreye fazla hiç gelmedi, direk clout tedavisine başladım kullanım olarak denileni biraz değiştirdim, bu sadece kendi tecrübem ve yorumumu katarak oluşturduğum bir kullanımdır bilimsel değildir. İlk 2 gün gün aşırı kullanım arada 1 veya 2 gün dinlenme sonra gün aşırı 2 veya 3 kullanım daha.Balıkların hareketlerinden ve yeme ilgisinin değiştiğini görünce ilaçı kesip çok yavaş yavaş yemlemeye tekrar başladım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 14:31
Clouttan bende fayda alamadım, etkisiz bir ilaç olduğu kanısındayım. Ayrıca hergün %30 su değişimi hem kullanıcı hemde balık için çok yorucu mantık hatası bence. Ben bu ilaçtan şu şekilde fayda alanların nasıl kullandıklarını çok merak ediyorum senaryo şu" Balıklar da beyaz dışkı var, yada yemen kesilme var"  nasıl kullanıcaz?
RESPECT2011-07-07 18:08:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 15:31
Bende yem yemeyen balığın ,beyaz dışkısı olan balığın veya clout ile kullanıp biraz yeme gelmesi yani balığın iyileşmesine ilaçların olumlu katkı yaptığını düşünmüyorum , balıklarınız o evreye gelirse kurtarmanız çok zor. Redrain ustata da bu soruyu sordum o da afrikalılara sormadığını söyledi , yani ilaç kullanıcak hale gelmeyin arkadaşlar. Ben o durumda balıklarımı kurtaramadım ve kurtaramayan bir çok forum da arkadaşım var. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

knifefishÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2071
knifefishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 16:40
Selçuk merhaba,clout tablet çok etkili bir ilaçtır!Sadece bload hastalığına değil iç-dış parazit ve göz fungusuna da iyi geldiğini biliyorum,tecrübeyle bakidir!Clout kullanırken ik önce dış filtre kapatılır yada aktif karbon çıkarılır sonra tank ölçüsüne göre ilaç eklenir bu işlem 3-4 gün sürmeli ve her gün için su değişimi şarttır!Ayrıca ben ilacı tanka uygulamadan önce hasta olan balıkları bir kovada yoğun ilaçlı suda 1 saat banyo yaptırdıktan sonra ilacı tanka uyguladım ve bol hava vererek,yemlemeyi azaltarak ve su ısısını sabit 30 derecede tutarak olumlu sonuç aldım.ilacın tarihi geçmemişse ve kullanım kurallarına uyulursa iyi sonuş alınacağına eminim,bir dönem çok balığımı kurtardım.Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@qua_ButikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 254
@qua_ButikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 22:49
 
  Arkadaşlar ve Selcuk bey ;  Merhaba . Ben son 2 ay öncesine gelenedek . Senelerce Tropheus baktım ve bu zaman zarfında ne kadar özen göstersemde bi kaç bloat vakası yaşadım .Ve bir sürü markanın bir sürü farklı ilacını alıp emek harcadım . Kendi tecrubelerim doğrultusunda clout tablet için piyasadaki diğer bloat ilaçlarının yanında kıyaslarsak , sadece mükemmel diyebilirim . İnanın yüzen cenazelerim olmuştu fonksiyonel yetersizliklerinden ve tepkisiz reflekslerinden dolayı dramlarına son vermek amaçı ile öldurmeği dahi düşünmüştüm . Bir çok balığım clout sayesinde kurtuldu . Gercekten sonuç veren ve çok yoğun enzimler içeren bir ilaç . Her ne kadar %75 civarında kimyasal olduğu söylensede benim düşüncem en az %95+ düzeyde yapay bileşenler ve kimsallardan oluştuğu yönünde . Lakin sizin sonuç alama ihtimaliniz elbetteki olasıdır . Benim fikrimi sorarsanız bunun 2 nedeni vardır ;
 
1 - Bloat olan balıkların artık son evrede olması ve bu evrede balığın dolaşım bozukluğu yaşaması . Bunun akabinde de bünyeye zerk eden ilaçın bünye içerisinde tam anlamıyla yayılamaması ve metabalizmada tamamen aktive olamadığı için reaksiyona başlanıp tedavi safhasının başlangıçına ulaşılamaması !!!... 
 
2 - İlaçın yanlış dojaşda ve tekerürde kullanılması ;
 
       İLACIN GENEL KULLANIM TARZI
Forum genelinde arkadaşların ; Uyguladıkları tedavilerde ve paylaşılan tecrübelerden okuduğum kadarı ile arkadaşlarımızın genel kullanım tarzı ;  30 litreye 1 adet tablet olarak kullanılması önerilir ve 1.günün sonunda %50 2. ve 3 günlerde %40 olarak dinlenmiş taze su ile su değişimi tavsiye edilir . Bu periyodun akabinde 1 günlük ilaç arası  ama  %50 su değişimi tavsiye ediliyor . Eğerki bir sonuç alınamazsa aynı periyodun 3 gün tekrarı ve yeniden gelişme yaşanamaması halinde balığın kaybınıda göze alarak %50 su değişimi yapılarak aralıksız tedaviye devam ediliyor .
 
   Bu yazılanlar belki doğrudur belkide hatalıdır . Ancak ben bu tedavi yöntemi ile 2 kez kayıp yaşadım . Yani bana pekte matah bi reçete gelmedi !
  Bundan sonraki yazacaklarım benim uyguladığım tedavi biçimi kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum . Ama kendim bu şekilde kullanıyorum.
 
  İLACIN BENİM TARAFIMDAN KULLANIM TARZI  ;
Her 30 litre için 1 tablet değil , her 20 litreye 1 tablet olarak kullanırım .
koloniye bakarak sadece hasta Balıkları seçer ve kesin kez en fazla 250 litrelik bir akvaryuma alırımki su değişimleri kolay olsun . Isıyı muhakkak 31 dereceye yükseltirim ( olurmu demeyin , Tropheuslar 33 derecede bile yaşamakta yeterki havalandırmanız çok yoğun bir şekilde ve tüm akvaryum genelinde sürkilasyon tam olarak sağlanır biçimde olsun ) Filtreleri kapatın ve sadece bir dalga motoru ile suyu karıştırınki ilaç çökelti yapmasın .
İlk Su değişimini kullanımda 24 değil , 48 saat sonra yapın ki ilaç metabolizmaya ilk zerkini kudretli bir biçimde sağlayabilsin . Sonra %70 su değişimi ile 3. güne başlarım . ve ilaç kullanımı tekrarladıktan sonra 1 gün bekleyip %30 oranında taze su ile değişim yaparım. 4 gün ilaç dozajını 50 litrede 1 tablete düşürür ve %50 su değişi ile 2 günlük bir ara veriyorum bu uygulamamla hastalık tamamen son bulmuş oluyor . Sadece 1 kere 37 balıktan son evrede olan 5 adet ilangimde kayıp yaşadım ama kalanların tamamı düzeldi ve rutine döndüler . Tüm bunları yaparken en önemli şeyi atladım akvaryumu 24 saat olarak olabildiğince karanlıkta tutun kalın kalın 2 kat siyah güneşlik kullanırım sadece gözlem anında kısa süreliğine ışıkları açıyorum ve ardından tekrar karartma uyguluyorum .
 
   Kimsenin blout denen bu illeti tecrübe etmemesini ve bu yazılanlara asla gerek olmamasını cc. Allahtan diliyorum . Tedavi süreci ; gerçekten endişe ve telaş dolu bir zaman periyodu umarım herkezin balığı sağlıklı biçimde yaşar ve zamanı gelince eceli ile ölür .
 
Saygılar...
 
 
  
Tropheus_tanget 2011-07-08 01:08:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kwinstonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 684
kwinstonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2011 23:58
Arkadaşlar clout tableti kullandım birden çok kez çokta faydasını gördüm. Ama arkadaşlarında dediği gibi hiç bir zaman balığın son aşamasına gelmesini beklemedim. Baktım ilk gün yem yemiyor  ikinci günü daha dikkatli kontrol ettim sorun varsa hemen müdahaleye başladım. Cloutu bir ara ilanlarla arkadaşlara verdim kullanımı doğru düzgün yaptıktan sonra herhangi bir kötü sonuçla karşılaşanı duymadım. Genelde clout kullanımında ki en büyük sorun balığın son haddeye gelip kendini kaybettikten sonra ilacın kullanılmasında fayda görülmemesi. Akvaryumun litresine göre tablet kullanmamak (pahalı olması nedeniyle ilacı az kullanmak) düzenli su değişimi yapmamak ve dinlendirilmiş (en az bir gün) su yerine direk çeşmeden su koymak akvaryuma (günlük %20 en az), en az 3 gün süreli (tavsiyem 4 gündür) ilacı kullanmamaktan kaynaklanan ölümler yaşanıyor. Oturmuş bir sistemde yaklaşık 40 adet F0 tabir edilen direk gölden gelen balık besledim ve besliyorum bloat sorunuyla kaşılaştım ama clout sayesinde Allah'ıma bin şükür hiç kayıp vermedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 19:58
Kısa ve öz yazayım.Ben kullandım ve olumlu sonuçlar aldım.Clouttan olumlu sonuç alınamaması tamamen yanlış zamanda yanlış kullanımla alakaladır.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meto2mÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1181
meto2mÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 21:40
Clout bir kaç kez kullandım ve çok iyi sonuşlar aldım.Diğer blout ilaçlarına göre çok daha iyi sonuç veriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelçukÇakmakÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 455
SelçukÇakmakÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2011 23:32

Burada yazan yorumlara bakarak normal tavsiye edilenin dışında kullanıldığında sonuç alınabiliyor gibi.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 15:31
Bir cok kez yazdım ama burda görünce bu tartışmaya kendimin bir tecrübesini söyleme gereği duydum clout balığınızın ilk devresinde etki oluyor ilerlemiş bir rahatsızlıkta etkisi yok,sera bactobur drekt se ilerlemiş balıkta kullanılmasından yanayım ancak kullama şekli cok önemlidir yemeyen balığa ilac ekleyip sonrada akvaryumu yemleme taraftarı deillim cünkü yemleme esnasında balık yem yiyemesi sebebiyle daha da cok strese giriyor,ısı oksijen ve yanındada sera ectobur kullanarak kurtarılma şansı vardır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@qua_ButikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 254
@qua_ButikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 00:23
[QUOTE=laledevri38]Bir cok kez yazdım ama burda görünce bu tartışmaya kendimin bir tecrübesini söyleme gereği duydum clout balığınızın ilk devresinde etki oluyor ilerlemiş bir rahatsızlıkta etkisi yok,sera bactobur drekt se ilerlemiş balıkta kullanılmasından yanayım ancak kullama şekli cok önemlidir yemeyen balığa ilac ekleyip sonrada akvaryumu yemleme taraftarı deillim cünkü yemleme esnasında balık yem yiyemesi sebebiyle daha da cok strese giriyor,ısı oksijen ve yanındada sera ectobur kullanarak kurtarılma şansı vardır...[/QUOTE]
 
   Yahya bey ; malesef ki size katılmamaktayım sera marka malları kepceside dahil olmak üzere kimseye tavsiye etmemekteyim . İnanın sanıldığı kadar matah ve başarılı ürünleri yok. Hele ki sera flora tam bir trop. yavrusu katili.
    İnanın Türkiye'de bu kadar satılmasının ve yayılmasının sebebi sadece ithalat eden Distribitör firmanın ekonomik gücünden ve finansal amortisman kabiliyetinden dolayı akvaryumculara uzun vadeli ve açık hesap raf dizip mal dağatmasından ötürü. Bizler hangi akvaryumcuya girsek yer gök sera olunca ister istemez aşırı bir göz aşınağlığı ve malın tutulduğuna ve kaliteli olduğuna dair bir hissiyata düşüyoruz . Ben Sera Bactobur 'un Roche gibi bir ilaç sanayisinde dünya markasının icad harikasının yakınından asla ve asla gecemeyeceğini düşünüyorum , hasta balık hangi evrede olursa olsun cloud fayda sağlamakta yeter ki siz cloud'u doğru kullanmayı bilin . Saygılar ;
Tropheus_tanget 2011-07-14 00:33:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 00:29
[QUOTE=Tropheus_tanget]
 
   Yahya bey ; malesef ki size katılmamaktayım sera marka malları kepceside dahil olmak üzere kimseye tavsiye etmemekteyim . İnanın sanıldığı kadar matah ve başarılı ürünleri yok. Hele ki sera flora tam bir trop. yavrusu katili.
  
[/QUOTE]

Barış bey çok merak ettim biraz açar mısınız? Ben veriyorum da yavrulara parçalayarak. Gerçi sadece haftada bir veriyorum , belirgin bir yan etkisini tecrübe edindiyseniz uyarı açısından paylaşabilir misiniz.
ruffles052011-07-14 00:29:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 00:45
Bactopur direct son derece etkili ve hemen her hobicinin defalarca faydalandığı bir ilaçtır.  Seranın malları kötüdür deyip atmak haksızlık olur bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir