Blue zaire mobamdaki açık yara...


hawkeyexÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2006
İl: Samsun
Mesaj: 53
hawkeyexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2009 01:05
Bahri Bey merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Sizin bahsettiğiniz yaralanmanın benzerini Erkek Alfa Mobamda bende yaşadım. İlk yaralanma nedenini bilmiyorum ancak muhtemel akvaryum içindeki kayalardan dolayıdır diye düşünüyorum. Balığımın üst dudağı 1.5 cm kadar yarıldı. Yaklaşık 1 ay içinde yara tamamen kaynayarak kapandı. En son yaralanmada yaklaşık 15 gün önce oldu ve balığım alın kısmında yaklaşık 1-1,5 cm cicarında bir açılma oldu o da kendi kendine kapamıyor şu an. Herhangi bir ekstra tedavi yöntemi uygulamadım. Tabi belirli aralıklarla akvaryumuma sürekli tuz takviyesi yapıyorum. Size tavsiyem balığınızı birkaç gün gözlemlemeniz ve iyileşmeye yönelik belirtiler var ise herhangi bir müdahalede bulunmamanız. Malum bir süre koloniden başka bir tanka ayrılacak hayvanın geri dönüşünde uyum sıkıntıları yaşanma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum. Zorunlu hallerde tabi ki bu uygulama yapılmadır. Tabi yine de karar sizin. En güzel tedavi balığınızı iyi gözlemlemektir diye düşünmekteyim.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UGURÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 493
UGURÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2009 14:27
[QUOTE=Hıcın]Uğur bey Murat bey'in ifade ettiklerine ek olarak bir miktar kaya tuzu kullanabilirsiniz, kimyasal kullanmanıza gerek yok.
 
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Açık yaraya kaya tuzu kullanılmaz.Dinlenmiş su ile hergün %30 su değişimi yapın ve Aquatan kullanın bunun haricinde ek tedaviye gerek yok.
UGUR2009-09-13 14:30:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bahri ÇankayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 839
Bahri ÇankayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2009 14:51

Erkan ve Uğur abi yorumlarınız için sağolun...Ben o balığın iyileşeceğini sanmıyorum.Balığın yarası kavga,kayalar...vs yüzünden olduğuna ihtimal vermiyorum.Çünkü yara olan yere dikkatli baktım sanki orda bir iltihap varmış ve  patlamış gibi duruyor.Ne yaptıysam git gide kötüye gitti,yara olan yer şuan şişmeye başladı.Benim bundan sonra umudum kalmadı...Bende sadece akvaryuma hava veriyorum artık...Artık yola 2e2d mobam ile devam edeceğim...Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkürler...Sağlıklı balıklar...

***Mesajımı kilitleyebilirmisiniz...Şimdiden sağolun...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir