bolivian ramirazide yumurta sorunum..


muratozgÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 110
muratozgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 21:10
Arkadaslar gercekten cok üzülüyorum hatta sinirlenmeye basladim her yumurtladiginda erkek yumurtalari yiyor bu neden acaba bilen varmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2012 22:18
Su degerlerinden. Su degerleri istediği düzeyde olmayınca yada erkek dolleyemedigini düşünüyorsa yumurtalar mantarlasmadan yiyip bir sonraki yumurtaya güç topluyor. Suya kök ve mese ceviz capata yaprağı koyarak ve filtreye reçine ekleyerek torf koyarak suyu yumuşatın yada ayrı küçük bir tankta damacana suyla çok iyi yavru alırsınız. Suda çok akıntı veya başka turler varsa erkek dolleyemiyor yada koruyamayacagi icin stres olup yiyor olabilir. Çaylara yumusatilabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GurdjanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 405
GurdjanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 16:23
Yumurtlamadan önce az çok kendilerini belli ederler. Bir arada takılmaya başlarlar. Dişinin karnı yumurta dolu olduğundan her zamankinden biraz daha şişik olur. Hatta renkleri bile değişir(özellikle dişinin).
 
Yukarıdaki üreme belirtilerini az çok siz de gözlemlemişsinizdir. Bu belirtileri görürseniz varsa elinizde canlı yem ile besleyin. İlle de canlı yem şart değil tabi. Yumurtlamak için mağara tarzı yerlere ihtiyaç duyabilirler. 1 adet üstü moss kaplı ya da sade Hindistan cevizi kabuğu yeterli olabilir. Kabuğun içini tamamen oyun ve 1 tarafına büyük bir delik açıp delik üste ya da yana gelecek şekilde zemine oturtun. Bu şekilde dişi yumurtaları erkek balıktan daha iyi koruyabilir.
 
Üreme dönemlerinde takip edin, suya günlük çeyrek çay bardağı çay demi atın. Bulabilirseniz Azoo Pathogen Preventer(Mantar İlacı) alın. Yumurtladıkları gün suya yarım çay bardağı çay demi ve hacminize göre Azoo Pathogen Preventer katın. Çay demi balıkların üremelerini tetikler, suyu cüce cichlidlerin üremesi için uygun hale getirir. Azoo P.P. de yumurtaların mantarlaşmasını önler.
 
Pathogen Preventer ı tarif edilenden biraz daha fazla katabilirsiniz sorun olmaz ama çay demini fazla katmayın.
 
Yukarıdakileri yaptınız hâlâ erkek balık ya da dişi balık yumurta yiyorsa, %90 ihtimalle erkek balıkta iş yoktur. Yumurtaları dölleyememiştir. Bu yüzden dişi ya da erkek döllenmemiş yumurtaları mantarlaşmadan önce yer. Son çare olarak yeni bir erkek edinin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir