Bolivian Ramirezi Çiftimin Yumurtaları (Video)


kribensis7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 513
kribensis7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 17:24
Maşallah nadir ve süper görüntüler paylaşmışsınız umarım sağlıklı bir şekilde tamamını büyütürsünüz inşallah...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

demasoniciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 558
demasoniciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 18:06
Maşallah bende daha yeni yumurta aldım.Açıkcası daha ne yapacağımı bende pek bilmiyorum.Görüntüler  çok güzel.Umarım  kayıpsız büyütürsünüz yavrualrınızı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FisherkingÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 28/06/2010
İl: Bursa
Mesaj: 231
FisherkingÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2011 16:16
Balıklarınız çok güzelmiş. Tebrikler. 

Bir de bir sorum olacak size. Seachem Purigen'i 50 litre de ne kadar kullanmak gerekir? Filtremde şu anda sırasıyla - Sünger seramik boncuk ve zeolit var. Bu sıralamada Seachem Purigen i nereye koymalıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2011 21:25
Seachem Purigen'in üzerinde yazan talimatlara uygun kullanabilirsiniz. Açıkcası çok fazla takmayın, filtrenin üzerine bir tabaka çekecek kadar (su tamamen içinden geçecek kadar) koyunuz en üst kısmına filtrenizin. Nedeni ise purigen çok çabuk kirlenir. Ne kadar az kirleneceği bir noktaya koyarsanız o kadar verimli ve uzun kullanırsınız. Sıralamayı alttan üste : Seramik Boncuk-sünger-zeolit-(mümkünse elyaf)-pürigen şeklinde yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 03:31
Amazon'da kurak dönemi geride bırakan tankım tekrar bitkili günlerine dönme aşamasında. Gelişmeleri yavaş yavaş ekleyeceğim zaman geçtikçe. Bu süre zarfında akvaryuma iki yati kökü ekledim. Şu an akvaryumda 6 erkek 2 dişi var. 4 dişi aramaktayım. Malesef uygun fiyata uygun boyda dişi bulamıyorum. Bana lütfen yardım edin diyorum bu konuda, Ankaralı hobici dostlarım. Tanktaki iki baskın erkeğim 3. yaş gününü kutlayacaklar az kaldı. Boyları 9 cm civarında oldu. Maksimumları zorluyorlar. Yeni balıkları aldığımda durumları pek iç açıcı değildi. Bir tanesi hala iç parazit ile cebelleşiyor. Hepsinin karınları çökmüştü, bakalım yeni yeni düzeliyorlar. Yem yemeyenler en azından su piresi yiyor bu beni az da olsa sevindiriyor. Su kimyasını oturtma aşamasında olduğum şu evrede yeni yeni yer tutma ve üreme hazırlıkları başladı bile. Yalnız dişi-erkek sayısını biran önce dengelemeliyiz, yoksa güzel kızlar bizim delikanlıları birbirine düşürecek. Monogamik olduğunu bildiğimiz Bolivian Ram'da eş olayları bazen değişebiliyor. Şahsen buna şahit olmuştum. Bu sefer de kim kimi seçecek bilemiyorum. Tek bildiğim biran önce damızlık dişi bulmam gerektiği.

Bitki konusunda low tech bitkileri seviyorum. Saz eledoa vazgeçilmezlerimden. Güzel tankıma bu basit bitkilerden bolca koymuştum geçen sene de. Bu sefer sadece saz ektim ilk aşamada. Eledoaları demet halinde ekeceğim bu sefer. Silis kumda  başka türlü ekimi ile baş edemiyorum. Eledoa da aramaktayım, bilginize :). Bir de bir hobici gelip 6 adet siyah neonu bu akvaryumdan yakalamayı başarırsa alsın götürsün. 6 rasbora da dahil. Ben bu balıklara gün geçtikçe gıcık oluyorum. İyice devasa boyutlara ulaştılar ve sürekli avlanıyorlar. Lepistesler onlar için doğuruyor resmen. Su pirelerini de tabana inmeden yıldırım hızı ile tüketiyorlar. Çok sinirliyim onlara çok... ! Siyah neon=terminatör...


Popülasyon aynı çeşitliliğini koruyor. Geçen sene ile aynı balıklar var. Yalnız lepistesler yerine endler's geldi. Bir de salyangoz olarak sadece ramshorn var. Halil bey gönderdi İçel'den sağolsun. Bir yerden daha salyangoz sözü aldım. Salyangozu çok severim, en adisinden en renklisine... Nerite salyangoz eklemeliyim acil, camlar tam onların istediği kıvamda. 1000 tane nerite'i doyuracak kadar yosun vardı, kazıya kazıya bir hal oldum. Hale 1000 taneyi doyurur :) 

Bu safhada ph oldukça düştü tabi kh ve gh da. Torf bu işi iyi yapıyor. Yalnız ph'ı şuan bu kadar düşük sevmiyorum. Bitkilerim büyümeyi durduruyorlar öyle olunca. Bu işi kademeli yükselteceğim uzun vadede. pH 5.5 civarı, kh 3, gh 4. hedeflediğim ph 6.5. kH yükseltmek istemediğimden fosfat bazlı pH yükseltme metodunu kullanıyorum. Bu yüzden de akvaryumun her yeri yosun. Olsun, biz mutluyuz. Salyangoz hediye etmek ister belki hobici dostlarım bu kadar yosuna :). 

Tannin miktarındaki artışı düzenlemek gerekiyor hem katappa hem de torf kullanımında. Fazla geldiği için bir balığım zehirlenme belirtileri gösterdi ve hemen filtreye Purigen ekleyip durumu kontrol altına aldım. Dikkat etmek ve gözlemlemek gerekiyor. Her ne kadar kademeli olarak yapsam da elimde kontrol için bir test olmadığından gözüme güvenmekten başka çarem yok.

Çok konuştum biraz da fotoğraflara bakalım.
 

Kurak mevsim simulasyonu yarı seviye ve serin su ile ilk hali tankımın.




Yavaş yavaş düzenlediğim, fakat fotoğrafta sadece bitişini çekmek gibi bir gaflette bulunduğum tankın yeni hali.


Birkaç kare de balıklardan.




Henüz çekemedim net fotoğraflar. Gündüz biraz daha deneyeceğim. Şuan cep telefonu var elimde ve mümkün olduğunca net pozlar çekmeye çalışıyorum. Catappa yaprakları oldukça büyükler. 20 cm civarı. Tankın genel halini yarın birkez daha pozlayacağım. Değişiklikler yaptım. Ortadaki yati kökünün üstünde duran anubiasın yeri aslında orası değil. Kütük batana kadar misafir olacak tepesinde. Keza vantuzlar da öyle en soldaki.

Tekrar güzel yavrular görmeyi ümit ediyorum tankta. Yemlemeyi sıklaştırdım son 2 aydır. Düzenli besiye çekiyorum canlarımı. Yeni gelen kafile çok çelimsiz, inşallah onlar da tam formlarına 1 aya kadar kavuşacaklar. Yavruları tekrar seyredeceğimizi ümit ediyorum. Bu sefer ana tanktan ayırığ büyüteceğim gibi geliyor.

Görüşmek üzere.


edit: An itibari ile akvaryumun son hali




Dj_ReX2011-09-19 15:52:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 15:58

Çok güzel görünüyorlar maşallah.

 
Tabandaki kalıntı gibi duran sakallar nedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 16:02
Teşekkürler Gökhan,

Tabandaki kalıntılar camdan temizlediğim yosun parçaları. Camı kazıya kazıya ön camdaki sakalları temizledim, dipte duruyorlar. Dibe ne çökse kalır benim akvaryumda :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir