Bölmeli akvaryum


cgrcsrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 1068
cgrcsrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2010 00:53

Arkadaşlar uzun süredir yeni zevkim bettalar için bölmeli bir akvaryum yapmak istiyordum, bu forumdan bir arkadaşın sistemini örnek almıştım ki bugün başka bir forumda başka bir arkadaşın sistemini gördüm ve aklıma yattı sizlerede danışmak istedim yapmadan önce, 60x20x20 ölçülerinde bir akvaryum yaptırdım zaten, bunu nasıl böleceğim konusunda kararsızım, bu linkte arkadaşın sistemini yapmayı düşünüyorum http://bettalar.com/forum/index.php?topic=2556.0 elimde gerekli malzemelerde var, sizce filtreleme iyi olur mu? sanki bir dış motor varmış gibi çalışır diye düşündüm. Çalışma masama göz zevkim için koyacağım ufak mango kökleri ve java moss ile süslendireceğim, bu sistem sizce sağlıklı olur mu? Bizim forumdaki arkadaşın sistemi bu http://www.akvaryum.com/forum/bolmeli_betta_akvaryumu_k347067.asp fakat hem yer kaybı nedeniyle hemde diğer sistemin filtrasyona katkısı nedeniyle o aklıma yatmış bulunmakta fikirlerinizi öğrenmek isterim.



Eee yok mu düşüncesini paylaşcak 50 de bir kişi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

esesleeÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 6
esesleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2010 19:40
Çağrı Bey eminim daha deneyimli üyeler cevaplar ile sizi bilgilendirecektir ama gerçekten hoş bi tank olur yapmaya karar verirseniz bitirince resimlerini görmek isterim Thumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcsrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 1068
cgrcsrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2010 20:07
Verdiğim ilk linkteki arkadaşınki yapılmış hali gibi birşey ben biraz daha farklı yapabilirim tam karar veremedim henüz:) Bu bir nevi sump gibi birşey oluyor sanırım, akvaryumu camcıya yaptırıyorum şu sıra yarın alacağım ondan sora yavaş yavaş yapacağız.

Daha deneyimli üyeler nerdesiniz:))) Tankım geldi tabana filtrasyon için ve bitki için ne iyi olur? aquaclay veya lav kırığı kumu düşünüyorum, ama görüntü içinde siyah hagen hoş olur kanımca, show akvaryumu olucak çünkü bu masamın üzerinde durucak göz zevkim için sadece, ve filtrasyon bölgesine ne gibi malzemeleri ne gibi sırayla koymam gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir