Boş Bir Akvaryum ve İwagumi


BonitalÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2009
İl: Samsun
Mesaj: 635
BonitalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2011 10:55
Arkadaşlar merhaba. Akvaryumlarımı okul açıldığında kapatmıştım ama balıksız bir şekilde bitkili bir akvaryum kurarak devam etmek istiyorum.

konunun yeri burası değilse özür dilerim.

2 adet akvaryumum var. Bir tanesi 40 litre diğeri ise 52 litre. Akvaryumlarımın ikisininde aydınlatma sistemi hariç malzemeleri bulunmakta. 40 litrelik akvaryumumu ben sadece bir adet aydınlatma için bir adet ışık alıp bir iki tür bitki ekip doğallığına bırakmak istiyorum. 40 litre olan akvaryumumun dibinde dere kumu + bitki kumu bulunmakta. Daha önce gül, java moss, saz gibi bitkiler dikmiştim. Güzel gelişme göstermişlerdi. Bir problem olmadı. Bir adet aydınlatma alıp bir kaç türde bitki ekip iwagumi gibi birşey yapmak istiyorum. Bunun için sizden öneri almak istedim. Akvaryumun resmini de koyayım biraz önce çektim ama malesef görüntü kalitesi çok kötü ;



yapmak istediklerim şunlar ;

- 40 litre akvaryumun dibine biraz daha kum almak ve zemini yükseltmek.
- bir adet önerdiğiniz aydınlatma malzemesini yani önerdiğiniz ışığı almak.
- önerdiğiniz bitkilerden alıp akvaryuma dikmek.

iwagumi yapmak istiyorum ama deneyimim hiç yok. Ondan dolayı ustalardan yardım almak istedim. Bu sefer çok güzel bir akvaryum yapmak istiyorum. Canlı eklemeyeceğim. Şuanlık bir adet aydınlatma için florasan almak istiyorum. Ardından kum ve bitkileri alıp dikmek istiyorum.

şimdi bana önerileriniz nedir abilerim, kardeşlerim Tebessüm.
.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kocabeyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/11/2010
İl: Konya
Mesaj: 717
kocabeyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2011 23:00
İwagumi tarzı tanklarda genelde tek tür bitkiler oluyor.Onlarda genelde zemin bitkileri.Şu an için zemin bitkisi olarak subulata öneriyorum sizin şartlarınıza uyabilecek bir bitki...
Aydınlatma konusunda tankınızın uzunluğu 45 cm den fazlaysa t8 15 watt bir grolüx ve ya sığarsa 18 watt grolüx takmanızı tavsiye ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir