bricardi ile ilgili


kskleeÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 16
kskleeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2007 17:35
Arkadaşlar 120 litre akvaryumum var bunda bricardi besliycem.Birde arkadasım dan aldıgım 55 litre akvaryum var.Ondada besleyebilirmiyim?Sadece tek tur olcak.Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tgfatihÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2007
Mesaj: 3
tgfatihÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2007 23:31
120 lt'de beslemek benim durumumla çok benzer,ben de 120 litrede 1 tane show boy dişi brichardi (bütün forumda baktım bu boyda ve yapıda brichardi yok) ve eşi var,evdekilerin ve özellikle eve gelen misafirlerin tepkisi 'balık yok bu akvaryumda ne diye tutuyosun' oluyor Smile
Elinizde brichardi var mı bilmiyorum ama şahsi tecrübelerime göre bu balıkları akvaryum başına bir çift olarak beslemek en doğrusu,zira bu bahsettiğim dişi bana 4 tane brichardi'ye mal oldu,2 tanesi stresten akvaryumdan atladı (o zamanlar cam yoktu üstünde akvaryumun). Daha sonra gidip bir çift eş tutmuş brichardi aldım tanıdıktan,önce dişisini kan revan içinde buldum akvaryumda,bikaç zaman sonra da erkeğini öldürdü,sonra gidip en ufak erkekle eş tuttu,yavrular falan derken akvaryumda bikaç problem yaşadım,şuan 3 yavrusu kaldı elimde,dişi de toparlanma aşamasında. Bu türde dikkat edilmesi gereken direk olarak dişi bence,2. bir akvaryumda (40 lt) bir çift albino brichardim var,eş tutmuş yavru vermiş hayvanlar olarak geldiler bana ki yavruları da beraberinde geldi,ama dün akşam dişi agresifleşip erkekle çatışmaya kavgaya başladılar,ayırdım ve bu akşam tekrar bir araya getirdim,aynı durum,erkek ısıtıcının dibinde pısmış vaziyette...
Bana göre brichardi çok özel bi balık,ölsün diye atmışlar denilcek derecede yemyeşil iğrenç derecede pis suda eş tutup daha yavruları ortaya çıkmadan tekrar yumurta döktülerine dahi şahit oldum,yapıları şekli şemali gerçekten insana balık besliyorum dedirtecek türde,yalnız brichardi beslerken başına neler gelebileceği belli olmuyo,balıklar gerçekten çok agresifler,daha önce burda bahsedildi mi bilmiyorum ama 4 adet dişleri var ve tuttuğunu koparan bi yapıları var,kimi dişi aşırı anaç çıkıyo kimisi çanaktan dışarı çıkan yavrusunu yemeye kalkıyo,akvaryumu kazmaya başladılar mı altını üstüne getiriyolar. Hele eş tutma dönemlerinde akvaryumun içi patikalardan geçilmiyo resmen.
Çok uzun bi yazı oldu ama 120 litreye bi çift kesinlikle uygun,ama fazlası oldu mu eş tuttuktan sonra bil ki akvaryumda katliam kaçınılmaz,55 litreye koycağın balıklarsa kesinlikle eş tutmuş balık olmalı,yoksa sayı olarak fazla koyup eş tutturmaya kalkarsan senin için yapılabilecek en iyi dua 'inşallah eş tutmazlar' olur çünkü diğerleri için cenaze namazı yolu gözükür.
Unutmadan etçil balık olduklarından canlı yem takviyesini iyi yapmak gerek,üstüste bi hafta kuru yem yemiş hayvanın sonunda yeme ilgisizliği yüzünden belli olucak derecede anlaşılabiliyor.
tgfatih2007-10-24 20:19:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir