bricardi


DieHardÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 130
DieHardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2007 16:41
Balıklar bana geleli 1 ay oldu ve akvaryum her yeri kazıyorlar benim anlamdığım bu çifleşme belirtsi ama bricardiler nasıl çiftleşiyorlar, yavru olduğunu nasıl anlıcam,2erkek dişileri kovalıyor ama çifleşiyorlar mı? yoksa oyun mu yapıyorlar ben anlamadım bana yardımcı olursanız sevenecem.Arama butonu yazdım bişeyler çıktı ama ben anlamadım bişey önerilerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DieHardÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 130
DieHardÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2007 17:38
Fikiri ve Önerisi olan yok mu acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2007 17:43
Merhabalar,
Brichardiler düz yumurta dökerler. Testi yada kayalardan yapacağınız mağralarda kendilerini güvende hissederler ve yumurta dökerler. Anne baba yer tutmaya başladığı zaman anlayın ki yavrular yolda, yavrularına çok sadıklardır yani yavrularını kendileri büyütür.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlasÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2006
İl: Denizli
Mesaj: 267
AtlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2007 17:43

1-Yavrularına kendileri bakmaları,yavrularını yememeleri, aileci balık olmaları nedeniyle bricardilere içimde heves uyandı.

2-Forumdan öğrendiğim üzere kolay eş tutturabilmek için 10 tane bricardi aldım.Boyları 4 cm civarı idi.Akvaryumcunun dediğine göre 8 aylık filandılar ve cinsel olgunluğa yeni erişmiştiler.Tanesini 4 ytl den tamamına 40 ytl verdim.

3-Tabi bu halleriyle erkek veya dişi oldukları belli değildi.

4-125x45x45 lik tankımı tam ortadan cam ile ikiye böldüm.Bir bölümüne yani 62x45x45 lik bir bölümüne 10 adet balığımı koydum.

5-Bir haftanın sonunda 3 tanesi öldü veya diğerleri tarafından öldürüldü tam bilemiyorum, ama bu üç balık devamlı saklanıyordu.

6-İkinci haftanın sonunda bölgeler ve eşler belli olmaya başlamıştı.Net olmamakla beraber birbirine çok yakın iki bölgeyi iki eş mekan tutmuştu.Ama erkek dişi ayrımı zor olduğu için ve bölgeleri çok yakın olduğu için eşler birbirine karışıyordu.

7-Dördüncü haftanın sonunda bir sabah yavruları gördüm.Yavruları iki eş koruyordu ve yaklaşanı hemen geri gönderiyorlardı.Aynı gün eşler dışındaki üç balığı akvaryumcuya geri götürüp verdim.Bir ayın sonunda yavru almaya başlamıştım çok şanslı sayılırdım.

8-İlkinde 14-15 kadar yavru verdiler.İlk yavrudan tam 15 gün sonra ikinci batın yavrularım geldi yaklaşık 30 kadar vardılar,gene şanslıydım.Bu kadar çabuk yavrulayacaklarını tahmin etmiyordum.

9-Diğer tanklarımın dekoru ile çok sık oynamama rağmen düzen bozulmasın diye bricardi tankımda bir çakılın dahi yerini değiştirmedim tanka elimi bile sokmadım.Dekorum beyaz kum, deniz kabukları, lale mercan ve kayalıktan oluşuyor.

10-İkinci yavrulamadan 3 hafta sonra lale mercanların içinde haşhaş tanesi büyüklüğünde yumurtaları gördüm.Anne yumurtaları düzeltiyor lale mercanın kovukları arasında yumurtaları paylaştırıp duruyor.

11-Yumurtalar olgunlaşmayı beklerken, lale mercanın altındaki kumu iyice kazdıkları için lale mercan devrilmiş, akşam geldiğimde düzeltmek için uzunca bir tahta çubuğu tanka soktum ve düzeltmeye çalıştım.Anne ve baba olanca hızlarıyla çubuğa vuruyorlardı ağızlarını yaralayacaklar diye fazla uğraşmadım.Son çare elimi sokup düzelttim.Sabah baktığımda bütün yumurtalar biraz uzağa başka bir kayanın kovuğuna taşınmıştı.

12-İki gün sonra yumurtalar çatlayınca yavruların önce baş ve kuyrukları oluştu.Hala bulundukları kovukta kayaya asılı olarak duruyorlardı.Dört gün sonra bazıları kovuğun dibine düşmüş ağır ağır kımıldıyorlardı.

13-Altı gün sonra ise serbest yüzmeye başlamışlardı.

14-Bu arada anne ve baba iyice agresifleşmiş tanktaki diğer çift eşlere gidip gidip sataşıyorlardı.Hatta bayada hırpalamışlardı.Diğer çifti ayırdım ama malesef biri öldü.Şimdi tankta sadece 3 kez yavru veren anne baba ve yavrular var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir