Bronz çöpçülerimi nasıl yumurtlatırım?


HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2014 18:39
Arkadaşlar bir akvaryumum var 20 L. içinde 1d. 1e. bronz çöpçüm var. Yavrulamalarını istiyorum yaklaşık 1 senedir besliyorum onları, dişi olanı yetişkinken, erkek olanı 3 cm. yani henüz gençken almıştım. Şimdi boyları 6-7 cm. oldu. Dişi olan sürekli akvaryumun camına yumurta bırakıyor ama çiftleşmeden bırakıyor yani yumurtalar boş. Sonra da yiyor zaten. Yavru yapmalarını istiyorum. Dediğim gibi 20 L. tankım, bir havalandırma+temizleyici filtre var. Isıtıcım yok. Düşünüyorum ki bunlar yumurtlayınca yumurtaları başka bir kaba alıyım yavrular çıkınca biraz büyüyene kadar orada bakıyım. Büyüdüklerinde de ana tanka bırakıyım. Şimdi bu iş böyle olur mu ve bronz çöpçülerimin çiftleşmeleri için ne lazım, ne yapmalıyım?
NOT: Bir tane daha yetişkin bronz çöpçü almak istiyorum dişi mi almalıyım erkek mi ve akvaryumda başka balık yok onu da ekliyim. Bir de bunlar yumurtladıklarında ve ben yumurtaları başka kaba aldığımda herhangi bir ilaç falan damlatmam gerekmiyor değil mi yumurtlar için? Son olarak acaba yumurtaları mı başka kaba alıyım balıkları mı yani yaşarlar mı başka bir kapta 3-4 gün yani yavrular çıkana kadar, yavrular çıkınca onları kaba alırım çöpçüleri akvaryuma bırakırım çünkü yumurtaları akvaryumdan alamya çalışırken zarar verebilirim yanlışlıkla.

Saygılar...

Beğenenler: [T]218076,Ofsedef[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sechkeanÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 79
sechkeanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 20:52
Bir tane daha 20 L akvaryum alın ya da biraz daha büyüğünü alıp bu elinizdekini yavru akvaryumu haline getirin. Dişinin karnı dolunca erkek ve dişiyi diğer akvaryuma alın ve akvaryum sıcaklığı 2-4 C düşecek şekilde dinlenmiş soğuk su ekleyin. Bu işlem üremeyi tetikleyecektir. Dişi yumurtaları yapıştırmayı bitirdikten sonra erkek ve dişiyi diğer akvaryuma alın. Yumurtaların bulunduğu akvaryumu iyi bir şekilde havalandırın. Yumurtalar 2-3 gün içinde çatlayacaktır.
Ya da yumurta kaybetmeyi göze alıyorsanız, yumurtlama işlemi tamamlandıktan sonra yumurtaları bir jiletle kazıyarak ayrı bir kaba alırsınız ve içerisine bir hava hortumu sarkıtarak çıkmalarını sağlayabilirsiniz. İyi akvaryumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir