BRONZ CORY ŞİŞ GÖZ


eet72Çevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 78
eet72Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 10:45
Fotoğraf:Yok

Canlıdaki Belirtiler:Yaklaşık 5 gündür bir gözü şiş durumda idi. Dün gece şiş mantarlaşmış gibi pamuksu idi ve su değişiminden 2 saat sonra patladı, artık gözü yok. Yapabileceğim birşey varmı? Çok üzülüyorum.

Akvaryum Kapasitesi (litre):75 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 lepistes, 2 plati, 2 moli, 4 bronz cory, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 26 derece

Filitrasyon:24 saat açık, 300 devir yazıyor ama bence biraz yetersiz.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:ilaç beyaz benek için kullanılan contrayı beyaz benek için kullandım. 3. gün gözünün şiş olduğunu farkettim. ilk gün 16 ikinci ve üçüncü gün 8 damla kullandım. İlacı şişik göz için kullanmadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada 2 gün 12 litrelik değişim yapıyorum. Platimin birinde beyaz benek mevcuttu yukarıdaki ilaçlamadan sonra beyaz benek kayboldu. Yem olarak marketten aldığım şampiyon marka yemi ve ankara ulustan aldığım bir yem kullanıyordum. Turtes pasajdaki İrem Akvaryumdan hasan beyin tavsiye ettiği tetranın pul yemine döndüm. 2 gündür yeni yemi kullanıyorum. Dün su değişimi yaptım balığın gözü ondan birkaç saat sonra aktı.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DesperaldoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/02/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 233
DesperaldoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2011 21:42
Balık daha onceden parazit kapmıs olabılır . kucuk akvaryumlarda cok sık su degişimi tavsıye etmiyorum cunku yararlı bakteri uremesıni oluşturmak çok kolay değidir . Ozelikle su degiştirmek benek hastalığına yolacan etkenlerdendir . ve kesinlikle mavi etilen kullnmayın . su değiştirmek için de bitane 19 lt dama cana alın ve bu damacanayı su doldurub akvaryumdan aldıgınız su ile mayalayın ve bekletin bu sekılde haftada 1 kere aynı damacana ile sadece 75 lt akvaryumdan 19 lt yeterli olacaktır boylece saglıklı balıklara kısa surede kavusursunuz . birde filitre lerin temizliğine iyi dikkat edilmeli .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir