Bu balığın türü nedir ?


atilla tarhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 776
atilla tarhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2007 02:21
[QUOTE=atilla tarhan]
 
  Sayın Barış Kardeşim, Fotoğrafını koyduğunuz balıktan 6-7 yıldır besliyorum. (Benim sitem'de görebilirsiniz. ) Bu türün ne olduğunu senelerce bulamadım ve bilene de rastlamadım. Tek eşli olup, fazla agresif değildir. Yavrularının  %10 kadarının kuyruğunda da turunculuk çıkıyor ve g. terrör'ü andırıyor. Vücutlarında 1-2-3 leke olduğu gibi hiç leke olmayanı da var. Boyu 10 cm.i geçmiyor. Sanırım b.acara ile g.terrör'ün çaprazlanması sonucu ortaya çıkan bir melez (kırma LOL) olabilir diye düşünüyorum. Yumurta döktüğü bölgeye başka balık yanaştırmaz, yavru almayı düşünüyorsanız en uzak noktaya boş bir salyangoz veya midye kabuğu koymanızı öneririm.
 
 RobiNSoN Thumbs%20Up
  
 Bu Yazımın arkasındayım. Eğer yavrular arasında farklılıklar olmasaydı bu balığa  "Aequidens curviceps"  derdim kesinlikle.  (Koyun başlı acara veya diğer adıyla Bayrak cichlid )
 
 Buna karşın yavrular arasındaki farklılıklar nedeniyle  kesin tanı koyamıyorum. Ben  beslediğim ve ürettiğim tüm balıklara ana yem olarak -alabalık yemi- veriyorum. (Çamlı yem ve inve'nin yemi) Yaklaşık 16 tür besliyorum ve yetersiz beslenme dediğiniz yemlemeye  7-8 yıldır devam ediyorum. Yavruları koyacak yer bulmakta zorlanıyorum. Gelen arkadaşlar (Benim burada da buluşma olmuştu.) bunu gözlemlemişlerdir.  Ayrıca  çocuklarımdan biri İst. Ün. Su ü.. mühendisidir.  Emin olduğum konularda bile kesin bir dil kullanmayı düşünmem, ama bu balık -g.terrör- değildir. Bu yazım bir polemik konusu değil, aydınlatma yazısı olmalıdır diye düşünüyorum.
 
 RobiNSoN'dan sevgiler ve selamlar. Thumbs%20Up
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir