bu balıklar kurmu yapıyor? (video)


longaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2008
Mesaj: 4
longaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2008 22:05
Arkadaşlar benim dişi betam 7 gün önce akvaryumda erkekle karşılaştı.Önceleri rengi attı sonra yerine geldi. Düne kadar sabit duran dişi balık dün akşam dönmeye başladı. Bende erkeğin yanına koydum.Arasıra erkeğin yaptığı köpüğün yanına gitti ama erkek az daha öldürüyodu.Aslında hırpalaması doğal demişlerdi bende ellemedim ama iş çığrından çıktı.  kovalama esnasında erkeğin köpükleri bozuldu. Bende öldürecek diye ayırdım.Bu gün erkek yeniden tamamlamış köpükleri ve dişide yine garip hareketler var.Dişinin genital bölgesinde çıkıntıda oluştu.Ama kaç günde çiftleşme zamanına gelir ve bu hareketler kurmudur(Ağıdaki linkte videosu var balıkların) yardım ederseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2008 22:24
1-) Dişi tam hazırsa Üreme tüpü dışardadır, erkeği camdan gözterdiğinizde ona kabarır ve vücut eksenine dik sırttan karna beyaz çizgilenme oluşur.
2-) Erkek dişinin neresine darbe vuruyordu. Normalde Dişi çok hızlı kaçar ve erkekte onu kovalar. Bu bir üreme öncesi sendromdur. Dişinin kuyruğu parçalanmasında ziyade vücuduna darbe gelmemelidir. Kısaca şöyle izah edeyim ; dişi erkeğin kendisini ikna etmesini ister. Bunların ikna şeklide böyledir. Dişi nazlanır. Erkek kuyruktan ısırarak ikna eder. Dişi beni yakalarsan üreyebiliz der , erkek kuyruktan ısırır. Dişi çok hızlı hareket ederken köpükler bozulabilir ama önemli değil erkek tekrar kısa sürede tamamlar. Daha sonra Ürerler. Ama sizin bunlar yaşanırken uzaktan kendinizi göztermeden gözlem yapmanız lazım. Her dişi aynı değildir. Her bettanın bir kişiliği vardır. Kimi dişi hemen ürerken kimisi bu şekilde ürer.
3-) Önemli bir zarar gelmedikçe asla üremeye müdahele etmeyin. Siz zarar veriyor sanabilirsiniz ama onlar için bu normaldir.
4-) En azından 1 hafta dişiyi kendi toplaması için müddet verin. Tekrar kondüsyona sokun.
5-)Video açılmıyor. 
DARKNESS2008-01-13 22:25:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

longaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2008
Mesaj: 4
longaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2008 23:16
Erkek dişinin kuyruğuna değil kafasına doğru saldırıyodu.Ama dişi darbe aldıktan sonra fişek gibi döne döne kaçıyodu.Dişi renksiz bir beta o yüzden dikine çizgileri anlayamadım.Video yu indirdim windows media player da açıyor.Belki siz indirirken hata olmuş olabillir.çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir