Bu hastalık nedir


icedearthÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1081
icedearthÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2008 12:58
Balıkların hepsini kaybettim arkadaşalar malesef. Çok kısa sürede hepsini kaybettim. Akvaryumun suyunu bile hala dökmedim. Akvaryumun yanına yanaşasım gelmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2008 13:11
 Seçkin bey, geçmiş olsun gerçekten üzüldüm, bende bir keresinde 1 akvaryum dolusu balığımı mantar hastalığına kaybetmiştim.
 Merak ettim lepistesleriniz de aynı hastalıktan mı öldüler? Bildiğim kadarıyla bu hastalık sadece cüce vatozları etkiliyor, benim başıma geldiğinde diğer balıkları etkilememişti.
 Birde uyguladığınız ama başarısız olan tedaviyi yazarsanız böyle bir durumla tekrar karşılaşıldığında yetersiz tedavi uygulayarak zaman kaybetmemek adına bir kılavuz olur diye düşünüyorum. Sonuçta bu hastalığın ne olduğunu hala kesin olarak bilmiyoruz ama sık sık karşılaşılıyor.

Ekleme; Konuyu tekrar görmemin üzerine şimdi biraz araştırma yaptım, bazı L serisi vatozlarda buna benzer bir hastalık olabiliyormuş. Semptonlar çok benziyor ama tam olarak aynı hastalık diyemem. Normalde tedavisi yok yada çok zor kabul ediliyor ama tedavi edbilen birinin notlarında şu yazıyordu.

 Akvaryumdaki üzerinde patojeni barındırabilecek herşeyin özellikle mango köklerinin çıkarılması yada hayvanların aynı su içinde steril bir tanka alınması.

 Günlük %30 su değişimi, iki hafta boyunca.

 Isının 27 derceden 21 dereceye düşürülmesi.

 Suya vatozların kaldırabileceği oranda tuz eklenmesi ve bu tuzun günlük su değişimlerinde hesaplanarak oranı sabit kalacak şekilde düzenli eklenmesi.

 Aquarisol isimli bizim metilen mavisine benzeyen dış parazitlere karşı bir ilacın suya az miktarda eklenmesi ve su değişimlerinde oranının sabit tutulması.

Bu şekilde 2 hafta içinde balıklar tamamen iyileşmiş.

 Ayrıca okuduğum 3 örneğin hiçbirinde hastalığın kaynağı bilinmiyor, birinde canlı yem olarak kan kurdu verildikten sonra başladığı tahmin ediliyor, diğer ikisinde akvaryuma yeni mango kökü eklendikten sonra. Ayrıca hstalığın stres sebebiyle olabileceği de üzerinde yoğunlaşılan tahminler arasında.
kabaltah2008-08-24 13:40:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir