Bu Hobi Okumadan Olmaz


miratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 280
miratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2017 18:55
Ben de forumda sürekli açılan klişe sorulardan, her konuya gereksiz mesaj yazıp mesaj kirliliği yapanlardan rahatsız oluyorum. Ancak çok görmüyorum, zira kendimin de hobiye başlaması bir akvaryum hediye edilmesinden sonra başladı. Sonrasında oluşan problemlerle beraber forumu bulup girmişliğim vardır[;)] Geçenlerde açtığım ilk konulara şöyle bir baktım ve aynı durumda olduğumu en azından ilk zamanlarda gördüm. Bunun sebepleri bence;

1- Genelde araştırmaya başlamak için bir problem oluşmasını bekliyoruz. Problem oluştuğunda da aceleden ve panikten hemen bilgiye ulaşmak istiyoruz ve ortalığı birbirine katıyoruz[:)))] Burda akvaryumcu görünümlü adı batasıcaların payı çok büyüktür, kandırdıkları yeni hobicilerin açtığı konuların çokluğunu hepimiz farkediyoruzdur sanırım.
2- Araştırma yapmaya üşenip hazır bilgi bekliyoruz.
3- Araştırırken bilgi kirliliğinden ve bu hobide bazı bilgilerin kesin olmamasından kafamız karışıyor ve gene konu açıyoruz. (bu madde benim için de geçerli)
4- Forumun yapısı da biraz buna neden oluyor yukarda bir arkadaşın belirttiği gibi. Tür ansiklopedileri biraz daha geliştirilip daha kapsamlı bilgiler içerebilir. En azından ülkemizde revaçta olan türler için. Ayrıca forumdaki sabit ve bilgi içeren yol gösterici makale ve konular çok eski tarihli ve anlatımlarda yer alan resimler güncellenmemiş bu da bir etken bence.
5- Bir de forum kültürü biraz bunda etken oluyor. Bu foruma has bir olay değil bu. Foruma giren ve buraya ısınan kişide bir aidiyet duygusu ve bir beklenti oluşuyor. Araştırmadan açıyor konuyu ve ilgi bekliyor, çünkü kendini bu kahvenin bir sandalyesinin müdavimi hissediyor ve çay istiyor. Ancak buranın bir ticarethane olmadığını ve kimsenin birşeyler yapma zorunluluğunda olmadığını anlayamıyor ya da zamanla anlıyor.


Bakın bu kadar mesajı yazmamın sebebi yosun sorunum var konu açtım çok sağlam tavsiyeye ihtiyacım var, yazın kurtarın beni[:*]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir