Bu kum olurmu


fototolgaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 146
fototolgaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2012 20:52
 
1 ve 2 nci fotoğraflar yeni aldım kum dere kumu diye aldım bitki dkmek için olur mu 3 kum da akvaryum da şuan bulunan kum midye kırığı diye aldım bunda yetişmiyor bildigim kadarıyla eğer olursa bundan da kata bilirim yada sade bu kumdan da koya bilirim :) 3 fotoğraf da akvaryum gürünüyor  size sormak istedigim diger soru da  aydınlatma takacak kapağım yok o yüzden direk petshop da satılan  su altı flerosanlardan alsam aydınlatma için yeterli olur mu ? dikecem bitkiler saz, Eledoa,Gül,Cabomba bide taban cimi parvula idi galiba  70 cm olanını takacam.Olursa tabiki de.
cevap verirseniz sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 08:31
Parvula hariç diğerleri midye kırığında bile yaşarlar ama yine de midye kırığını hiç koymaman daha iyi. Elindeki dere kumları bitki yetiştirşmek için uygun kumlar. Tabanı bu kumla 5-8 cm yüksekliğe getirirsen uygun bir taban elde edersin. Bitkilerin çok zor bakılan bitkiler değil, iyi bir seçim yapmışsın. Neredeyse hepsi ışık konusunda kanaatkâr. Parvulayı ayrı tutuyorum; tüm ön plan-taban bitkileri gibi çok yüksek ışık isteyen bir tür. Dolgun olsun, güzel olsun dersen projektör takman gerekiyor. Diğerlerine gelirsek;
Dalgıç floresanlar 5 para etmez. Bitkiyi onda yetiştirmeyi unut, 2 hafta yaşamazlar bile. Hatta balıklar bile yarı karanlık bir ortamda kalırlar, net görünmezler. Ben daha önce aldığım dalgıç floresanı oda kapısına astım, gece lambası olarak kullanıyorum.
70 cm'lik bir akvaryuma ilk başta uyduruk bile olsa bir kapak ayarla.
Şöyle yapabilirsin; Alüminyum doğrama atölyelerinde yaptırabilirsin. Camcılarda yaptırabilirsin. En kötü ihtimal biraz kontraplakla kendin bile yaparsın. Onu yaptıktan sonra 2 şık var:
Bitkiler için "yaşar ve büyür" gibi bir ışık mı istiyosun yoksa "çok güzel olsunlar, iyi büyüsünler" mi diyosun... 1.'siyse standart bir beyaz floresan kullanabilirsin.
2'siyse ki ben bunu öneriyorum; Kapağa iki floresanlık yer yap. Birinci floresan standart beyaz, ikinci floresan standart sarı renkte olsun. Bu şekilde yüksek ışık isteyen bitkiler bile yetişir. Üçüncü şık da pahalı bitki floresanları kullanmak. Bence gerek yok, sarı-beyaz çift floresanda zaten elindeki bitkileri büyütürsün. Tek yapacağın şey; Bir tane sıvı gübre alacaksın, dozunda ve devamlı kullanacaksın, başka da bir şey yapmayacaksın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fototolgaÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 146
fototolgaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 21:40
hım başka tavsiyesi olan yok mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir