Bu Veliferalar neden böyle?


JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2016 19:02
[QUOTE=Ekrem]Arkadaşlar Yardımlarınızın devamını bekliyorum kesin bi sonuç alıp öyle hareket etmek istiyorum saygılar.[/QUOTE][QUOTE=Ekrem]Arkadaşlar Yardımlarınızın devamını bekliyorum kesin bi sonuç alıp öyle hareket etmek istiyorum saygılar.[/QUOTE]

dün yine buna benzer bir konu vardı deri altı parazitle alakalı

şişen balığınızı hemen alın tanktan ve imha edin, deri altı şişme yrtan gözlerin dışarı fırlamasına sebebp olan parazitle mücadele etmenin tek yolu tankın suyunu tamamen boşaltarak içindeki materyalleri çakılları aksesurları kaynar suyla yıkamak ardından filtreyi iç yada dış filtre tüm materyalleriyle birlikte kafa motoru hariç yenilemek tanktaki bitkileri mavi methylen ile durulamaktır.

dinlenmiş taze su ardından kaynamış suda yıkanmış aksesuarları tekrar yerleştirerek tanka su nakledin. bakır ihtiva eden baktopur tableti tank içinde çözdürülmeli ve bol oksijen vererek balıllar tanka nakledilmeli.baktopurun bakır etkisi paraziti öldürür ancak fazlası da balıklarınızı halleder bu nedenle iki gün birer tablet baktopur ardından yarım tank su değişimi yeterli olacaktır.

en önemli mücadele balıklarınızın su kalitesinin artırılması haftalık düzenli dip çekimi amonyak artışına karşı mücadele ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. tankınızın kapasitsinden fazla balık sayısı fazla yemleme dengesiz su sıcaklığı çok yoğun dekoratif malzeme deri altı parazitlere davetiye çıkarır.

en iyi başa çıkma yolu hastalığı davet etmemektir . [:)]

veliferalar türdeşleri molylerin aksine daha hassas balıklardır en ufak su derecesinin değişikliğinde dahi iç parazite yenik düşerler yada su değişimlerinde bakteri kültürünü yadırgayarak ölürler.

tankın suyunun komple değişimlerinde reeflower nbacteria feeder kullanarak hızlı bir bakteri beslenmesi sağlamalısınız aksi halde balıklarınızı kaybedebilirsiniz.

geçmiş olsun.

her dip çekimi ve su değişiminden sonra bir saat kadar filtrasyonu kapatarak mevi methylen banyosu yaptırmanız balıklarınızı rahatlatacak ve parazit oluşumunu engelleyecektir.

temiz su

ideal sıcaklık

bol oksijen

güçlü filtrasyon kaliteli filtrasyon malzemesi

protein ve sebze dengeli yemleme

sıfır sorun [EDIT]Jumbokılıç,2016-06-22 19:21:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir