Bu zebralara ne oluyor?


TheBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Izmir
Mesaj: 26
TheBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 23:17
Arkadaşlar 3 hafta önce erkek zebramın yanına bir tane dişi zebra aldım. Pazartesi ilk yumurtayı döktüler 1 haftada yumurtadan çıktılar , sonraki bir haftada 2 yunus 1 sarı prenses zebralara kurban gidince derhal kalan balıkları ayırdım ( buraya kadar her şey normal ). Yavrular 3. haftaya ulaştı kepçeye gelecek boya ulaştılar dipten yukarı çıksınlar hafta sonu hepsini alayım 65 cm lik bir akvaryuma zebra çiftini 50 cmlik akvaryuma da yavrularımı alma düşüncesindeydim ki bugün eve geldiğimde zebraların tekrar yumurta döktüğünü gördüm.Merak ettiğim konu diğer yavruları kurtarabilirmiyim yoksa yerler mi ? Ben bunları bu akvaryumdan nasıl alacam ? Resmen 120*50*60 lık akvaryumu bir çift zebra ve yavruları istila etti 8 yunus 2 sarı prenses 2 çöpçü 1 vatoz 50 cm lik akvaryuma esir düştü yardım edin akıl verin bana lütfen.
şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribKrabÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
KribKrabÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2014 02:19
Zebralar üreyerek istila etmeyi seven balıklardır.  Zebraları özellikle almadıysanız, yunuslarla ve sarı prenseslerle devam etmenizi tavsiye edebilirim. Zebralar üremeden duramazlar. Yani bir zaman sonra, önünü alamayabilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheBaRoNÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2014
İl: Izmir
Mesaj: 26
TheBaRoNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2014 06:56
Hocam normalde bu tankı kuruş amacım sadece yunus bakmak ve onlardan yavru almaktı ama benim tankı gören kardeşim diğer evdeki akvaryumdaki sarı prenses , yunus ve 1 tane zebrayı kaptı getirdi.Bende iyi dedim tank büyük balıklar küçük tanktan kurtuldu hatta belki sarı prensesten de yavru alırız düşüncesindeydim ki bir hafta sonra pet shop a gittim sırdan 1 tane zebra aldım (daldır kepçeyi çek hesabı) adam bu dişi sizinki ne dedi bende bilmiyorum dedim ( hiç ilgim olmadı zebraya karşı) neyse, aldım geldim olanlar oldu tamam üresinler doldursunlar sorun değil dağıtırım ben onları ama o tank bana lazım nasıl çıkartıcağım ben bunları tanktan şeffaf halde be dipte olduklarından toplamak çok zor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir