Bursa Akv. Klübü için Projeleriniz....


aquafactoryÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 548
aquafactoryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2010 23:24
Merhaba arkadaşlar. Başta "Öğretmen Ali"' nin katkılarıyla toplanan ve kurulan Bursa, Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Akvaryum Klübü ( BAK ) adına; aklınızda bulunan veya düşünerek aklınıza gelen projelerinizi bizler ile paylaşınız...

PROJELERİN AMAÇLARI:

1.) Akvaryum ve Su Altı Yaşamını başta çocuklar ve bayanlara sevdirmek amaçlanmalıdır.
2.) Akvaristleri ve akvarist adaylarını bilinçlendirmeyi amaçlamalıdır.
3.) Balık türlerinin tanıtımını amaçlamalıdır.
4.) Görsel ve İşlevsel olmalıdır.
5.) Maddi durumu yetersiz ve hayır kurumlarına ( Öğrenci, İşçi, İşsiz, Kimsesiz, Hayır Kuruluşları, Dernekler, vs... ) ücretsiz akvaryum kurulumu, akvaryum imalatı, balık temini, yardım toplanması vb. için öneriler.

Bu amaçlar doğrultusunda bu amaçların en az birisini kapsayan projelerinizi bekliyoruz. Dilerseniz bu başlıktan, dilerseniz mail yolu ile bizlere iletebilirsiniz. Belki sizin projeniz, klubümüzün ve belediyemizin katkıları ile bir çok kişiyi bilinçlendirir, doğaya ve hayvanlara karşı bakışlarını değiştirir.

Herkese çok teşekkür ederiz. Akvaryum kurulumlarına katkıda bulunmak isterseniz. Dilediğiniz her tarihte elinizdeki eski, kullanmadığınız, fazla gelen en ufak malzemeyi veya canlıyı bizlere ulaştırabilirsiniz...

aquafactory mail adresi: a.aquafactory@gmail.com


Adem TANIŞ2010-03-16 00:10:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 00:54
Toplantıda da belirtmiştim gerçi. Göz%20Kirpma Çeşitli kuruluşlara akvaryum kurma gibi bir proje var. Ancak, "yanımızdaki insanın karnını doyurmaktansa balık tutmayı öğretmek daha iyidir" sözünden yola çıkarsak, ilk önce "hobi nedir, akvaryum nedir, akvaryum hobisi nedir, akvaryum nasıl kurulur, akvaryum bakımı nasıl yapılır" konularıyla ilgili olarak seminer türü bir şey yapılmalı. Çünkü kurum ve kuruluşlara akvaryum kurulsa bile, oradaki çalışanların bu akvaryumların devamlılığını sürdürebilmeleri için en azından akvaryum bakımıyla ilgili önemli noktaları bilmeleri gerekir.

Ben kendi etrafımdan da biliyorum, sizlerde de aynı durum vardır, akvaryuma az buçuk merakı olup da yanlış bilgilendirilmelerden dolayı akvaryum hobisine başlamaya çekinen pek çok kişi var. "Çok koku yapar, elektrik faturası çok gelir, temizliği zor olur" gibi kalıplaşmış düşüncelere sahip oldukları için, ne kadar meraklı olsalar da hobiye başlamaya cesaret edemiyorlar.

Bundan dolayı ilk önce belediyenin de desteğiyle yapılacak duyurularla bu konuda sunum yapılabilir. Slaytı ben hazırlayıp sizlere ulaştırabilirim hatta.

Akvaryum hobisiyle ilgili temel bilgiler (kurulum, bakım vs) verildikten sonra akvaryum hobisi içindeki çeşitli konular dahilinde kendisine güvenen arkadaşlar (uzman demeyeyim de, akvaryum hobisinde ilgilendiği dal ile ilgili olarak bilgi ve deneyim sahibi olanlar) gelip belli bir program dahilinde seminer verebilir. Bu seminerler verilirken kulüpçe orada oluruz, sunumu yapan arkadaşın zorlandığı durumlarda sunuma katılarak destek veririz.

Mesela akvaryum kurulumu ve bakımı hakkında bir seminer verdik diyelim. Bir dahaki seminer (iki hafta sonra, bir ay sonra) daha öncesinden kararlaştırıp hazırlıklarını tamamladığımız herhangi bir konu hakkında olabilir. Mesela ben gelip yerel sucul canlılar, canlı doğuranlar ya da paludaryumlarla ilgili bir sunum yapabilirim. Malavi balıklarıyla ilgilenen bir arkadaş da kendi alanıyla ilgili bir sunum yapabilir. Tanganyikacı bir arkadaş kendi alanıyla ilgili bir sunum yapabilir. Bitkili akvaryumlar, Amerikan sihlidleri, tetralar, su kimyası, akvaryum ekipmanları, sucul omurgasızlar, labirentli balıklar, çöpçüler, balık üretimi, sucul sürüngenler, amfibyumlar, akvaryum fotoğrafçılığı vs derken zaten pek çok konu var.

Böylece hem insanları bilgilendirmiş oluruz, hem akvaryuma merakı olup da başlamaya cesaret edemeyenlere cesaret vermiş oluruz, hem kulüp olarak tanınmış oluruz, hem de bu hobinin ciddiyetini anlatmış oluruz. İnsanların kafasındaki "iki tane balığı suya at, tamam işte" eğilimini bu yolla yok edebiliriz.

Gayet yararlı olacağını düşünüyorum.
Hitit2010-03-16 02:04:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquafactoryÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 548
aquafactoryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 01:49
Hocam seminerler bence de çok çok önemli. Balıkları vereceğiz yada canlıları ama onlarda can taşıyorlar ve bunun bilincini de yanında vermeliyiz. Toplantı da da belirttiğin üzere haklıymışsın. İzninle senin toplantıda söylediğin cümleyi burada tekrarlamak istiyorum.

Onur G. HİTİT abimiz der ki; " Yani tam olarak anlatamadım, klavye olsaydı daha iyiydi. "  
Çok güzel, çok net ve çok çarpıcı olarak anlatmışsın abi. Çok teşekkür ederim. 

Ben kulüpçe izniniz olur ise proje üretmeyi, projeleri toplamayı ve programlar halinde kağıtlara dökmeyi kendime ( haddim olmayarak ) görev edindim.

Desteklerinize, değerli fikirlerinize ve zamanınıza teşekkür ederiz... 

( BAK ) Bursa, Nilüfer Belediyesi, Kent Konseyi Akvaryum Kulübü 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 02:06
Evet, öyle bir komiklik yapmıştım toplantıda. Kahkaha Hasta

Benim aklıma bir proje daha geldi. Aslında ilk iletime ekledim, sonra vazgeçip ayrıca yazayım dedim, çünkü ilk iletimdeki konudan bağımsız...

Akvaryum fotoğrafı çeken insanlar var. Profesyonel olanlar bile vardır aramızda. Biz yine belediyenin bünyesinde ileride "sucul yaşam" konulu bir fotoğraf sergisi yapabiliriz. Bu sanırım uzun vadede olabilecek bir şey. Biraz da uçuk bir düşünce gibi görünüyor. Ama bence olabilir. Değerlendirmekte fayda var bunu da. Sok

Bir diğer proje, Bursa ya da yakın civardaki bilindik bir sulak yaşam alanının biyotop akvaryumunu direkt belediye binasında uygun bir yere kurabiliriz. Bursa'da pek çok göl ve ırmak var, bu göllerde ve ırmaklarda çok çeşitli canlılar yaşıyor. Güzel bir proje olabilir.
Hitit2010-03-16 02:18:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquafactoryÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 548
aquafactoryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 03:16
Süper fikir. Sergi aklımda vardı fakat biyotop akvaryumlar aklımdan geçmemişti bile. Her şehrin büyük ölçüde maketleri var. Neden göllerin, çayların maketleri hatta ufacık canlı dünyaları olmasın? Alkis

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 03:36
Doğru diyorsun. Ben Samsun'a gittiğimde Kızılırmak'ın biyotop akvaryumunu hazırlamıştım ve çok ilgi görmüştü. Benzeri çalışmalar, Bursa için de yapılabilir. Hatta bu vesileyle çevre kirliliğine bile dikkat çekebiliriz. İnsanlar çoğu zaman bir nehrin ya da gölün yanından geçip gidiyor. Orada bir yaşam varmış, kendine özgü bir dünya varmış, börtü böcek varmış, çoğu zaman düşünmüyorlar bile. Özellikle çocuklarda bu şekilde çevre bilinci geliştirilebilir.

Fotoğraf sergisini ileri vadede mutlaka düşünelim derim. Ciddi ciddi fotoğrafa meraklı olan 30 kişi, 30'ar fotoğraf sergilese hatırı sayılır bir sergi olur. Hatta fotoğraflar uygun fiyatlara satılacak falan olursa (3-5 TL), ileride çeşitli kurumlara kurulacak akvaryumlar için fazladan bir kaynak da elde etmiş oluruz. Göz%20Kirpma

Ben her türlü katkıda bulunmaya hazırım. Özellikle de fotoğraf sergisi gibi bir şey olursa %99 bile değil, %100 katılırım. Ne olacak, zaten elimde makineyle gezip duruyorum.
Hitit2010-03-16 03:37:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquafactoryÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 548
aquafactoryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 04:57
Bende makinem ile hazırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

laveyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Bursa
Mesaj: 151
laveyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 05:14
Bide becere bilsem fotoğraf çekmesini hazırım diyeceğim ama malesef :(
 
bide söyle bişey buldum yazı cok uzundu vede Hdt( hayvan destekli tedavi) yii anlatıyordu
 
Edwards ve Beck’in, Alzheimer hastaları ile yaptıkları bir çalışmada yaşam ortamlarında bulunan akvaryum balıklarının hastaların iştah problemini nasıl etkilediği değerlendirilmiştir 40. Evlerinde yaşayan 62 Alzheimer hastası çalışmaya dahil edilmiştir. Yemek yeme durumlarına ilişkin bilgiler, akvaryum balıklarının da bulunduğu bir ortamda 2 haftalık tedavi süresince ve 6 hafta boyunca haftada bir yapılan izlem sonucu elde edilmiştir. Bulgular, Alzheimer’li hastaların gıda alımlarının akvaryumun varlığında anlamlı düzeyde arttığını ve 6 haftalık izlem boyunca da artarak devam ettiğini göstermiştir. Çalışma boyunca kilo alımı da anlamlı olarak artmıştır. Araştırmacılar, akvaryum balıklarının mevcudiyetinin çevresel koşulları iyileştirdiği ve böylece hastaların duygudurumlarını iyileştirdiği, yemek yeme isteğini artırdığı sonucuna ulaşmışlardır 40. Aynı zamanda, akvaryum balıkları ile birlikte yaşayan hastaların daha az oranda gıdasal bakıma ihtiyaç duyduğunu ve azalan bu ihtiyacın da sağlık hizmetlerindeki maliyeti azalttığını bildirmişlerdir.
lavey2010-03-16 05:20:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquafactoryÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 548
aquafactoryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 14:15
Çok ilginç bir araştırma olmuş gerçekten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
s.orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 22:17
Bursak forumda yazmıştım buraya eklemeyi unutmuşum.Benimde hazırladığım bir kaç madde var.
1- Kulüb görevlileri seçmek, (Sunum,proje ön hazırlık,ürün temin ve muhafaza,anket,web tasarım,Kurulum ve bakım).
2- Rehabilitasyon,kreş ve okullar gibi merkezler ile görüşülüp izin almak ve sunumda bulunup gerekli kurulum ve projeleri hayata geçirmek.
3- Anket hazırlayıp, çeşitli yerlerde bu anketler ile bu hobiye görüşleri ve olması gerekenlerin bir listesinin çıkarılması.
4- Gönüllü bağışta bulunulması adına firmalar ve farklı kategorideki kişi yada kişiler ile görüşüp yardım alınması.
Şimdilik aklımda olan bunlar
.

Onur sen sunumları hazırla, alp sende proje v.s. üretme ve geliştirme yap.
Cumartesi günü toplantıda görevlendirmeler yapılacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 22:50
[QUOTE=s.orhan]Bursak forumda yazmıştım buraya eklemeyi unutmuşum.Benimde hazırladığım bir kaç madde var.
1- Kulüb görevlileri seçmek, (Sunum,proje ön hazırlık,ürün temin ve muhafaza,anket,web tasarım,Kurulum ve bakım).
2- Rehabilitasyon,kreş ve okullar gibi merkezler ile görüşülüp izin almak ve sunumda bulunup gerekli kurulum ve projeleri hayata geçirmek.
3- Anket hazırlayıp, çeşitli yerlerde bu anketler ile bu hobiye görüşleri ve olması gerekenlerin bir listesinin çıkarılması.
4- Gönüllü bağışta bulunulması adına firmalar ve farklı kategorideki kişi yada kişiler ile görüşüp yardım alınması.
Şimdilik aklımda olan bunlar
.

Onur sen sunumları hazırla, alp sende proje v.s. üretme ve geliştirme yap.
Cumartesi günü toplantıda görevlendirmeler yapılacaktır.
[/QUOTE]

Tamam. İlk hazırlayacağım sunum, "akvaryum hobisine giriş" temalı olacak. Power Paint programıyla hazırlarım. Ancak ben bu önümüzdeki toıplantıya katılamayabilirim. Devamsızlık hakkımı kullanabilir miyim? Tebessüm Malum, gidiş geliş -her ne kadar uzak olmasa da- sıkıntı yaratabiliyor. Ama ayda bir falan olursa illa ki gelirim.

Anket hazırlama işini de yapabilirim sanırım. Mesleğim içinde de anketlerle içli dışlıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
s.orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 23:34
Yol problemi mazeret kabul edilemez.Bursanın hangi bölgesindesin bilmiyorum ama ben kestel tarafından geliyorum.Uygun bir yere çıkarsan senide alabilirim.Cumartesi günü görev dağılımlarında görevlerini netleştiririz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuci16Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 161
tuci16Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 23:50

Arkadaşlar yardım edilecek birşey varsa seve seve yaparım


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HititÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2006
İl: Samsun
Mesaj: 747
HititÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2010 23:56
[QUOTE=s.orhan]Yol problemi mazeret kabul edilemez.Bursanın hangi bölgesindesin bilmiyorum ama ben kestel tarafından geliyorum.Uygun bir yere çıkarsan senide alabilirim.Cumartesi günü görev dağılımlarında görevlerini netleştiririz. [/QUOTE]

Görüştük ya, ben Bursa'dan bile değilim ki. Bilecik'in Bozüyük ilçesinden geliyorum.
Hitit2010-03-17 00:26:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir