Büyütme Tankı


fishboneeÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 69
fishboneeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 19:54
Arkadaşlar merhaba öncelikle ben bir büyütme tankı kurmak istiyorum fakat karar veremedim litre bazında bir hesapmı yapayım en bazındamı tabikide hacim olarak nekadar büyük olursa okadar avantajlı fakat hacimleri yakın iki akvaryumdan uzun olanımı seçmem gerekir(uzun olanın hacmi 80 litre az) yoksa kısa olup hacim olarak yüksek olanımı seçmem gerekir. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 19:57
Yüzebileceği geniş alan: Balıklar yüzmezse yediklerini harcamazlar ve acıkmazlar. Böylelikle öğünlerde az yerler. Bu da yavaş büyümelerine sebep olur. Ayrıca çalışmayan kas küçülür. Kırılıp alçıya alınan kolumuzun 1-2 ay sonra zayıflaması gibi. Onun için balıklarınızın kaslarının gelişmesi ve de çok yemesi için sürekli yüzebilecekleri geniş yerler oluşturun. Bu yerler akvaryum olabileceği gibi bir su tankı, betondan bir havuz, yahut demirden yapılmış ve içine kalın naylon serilmiş bir havuz da olabilir. Ne kadar olsun derseniz, 1.5 metre iyi bir ölçü üstü size kalmış. İstediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Üretimhaneniz küçükse şu sistemi de uygulayabilirsiniz: Mesela 1 metrelik bir akvaryumunuz var ona güçlü bir iç filtre takarsınız ve suyu hızla çevirttirirsiniz. Böylelikle balık olduğu yerde akıntıya karşı yüzer. (Tabiki karşı koyamayacağı aşırı bir akıntı oluşmayacak.) Tıpkı koşu bantında koşmak gibi balığı yüzdürmüş olursunuz. Ancak akşamları kapatın ki balık rahat rahat uyusun. 

Bu ifadelere göre kararınızı verin....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishboneeÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 69
fishboneeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 20:15
[QUOTE=oscarus]Yüzebileceği geniş alan: Balıklar yüzmezse yediklerini harcamazlar ve acıkmazlar. Böylelikle öğünlerde az yerler. Bu da yavaş büyümelerine sebep olur. Ayrıca çalışmayan kas küçülür. Kırılıp alçıya alınan kolumuzun 1-2 ay sonra zayıflaması gibi. Onun için balıklarınızın kaslarının gelişmesi ve de çok yemesi için sürekli yüzebilecekleri geniş yerler oluşturun. Bu yerler akvaryum olabileceği gibi bir su tankı, betondan bir havuz, yahut demirden yapılmış ve içine kalın naylon serilmiş bir havuz da olabilir. Ne kadar olsun derseniz, 1.5 metre iyi bir ölçü üstü size kalmış. İstediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Üretimhaneniz küçükse şu sistemi de uygulayabilirsiniz: Mesela 1 metrelik bir akvaryumunuz var ona güçlü bir iç filtre takarsınız ve suyu hızla çevirttirirsiniz. Böylelikle balık olduğu yerde akıntıya karşı yüzer. (Tabiki karşı koyamayacağı aşırı bir akıntı oluşmayacak.) Tıpkı koşu bantında koşmak gibi balığı yüzdürmüş olursunuz. Ancak akşamları kapatın ki balık rahat rahat uyusun. 

Bu ifadelere göre kararınızı verin....
[/QUOTE]

kafamda iki ölçü var 150*60*60 veyahut 170*50*50 siz ne derdiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir